More

  SNSD i Demos u koaliciji na lokalnim izborima: Podrška Miliću za novi mandat gradonačelnika

  spot_imgspot_img

  Opštinski odbori Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ i Demoktaskog saveza /Demos/ u Brčkom na lokalnim izborima, koji su ove godine zakazani za 15. novembar, nastupiće u koaliciji uz punu podršku aktuelnom gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću za novi mandat za gradonačelnika, saopšteno je danas na zajedničkoj konferenciji za medije.

  Siniša Milić, aktuelni gradonačelnik distrikta i član OO SNSD-a Brčko i Glavnog odbora stranke zahvalio je rukovodstvu DEMOS-a na razmijevanju i prepoznavanju potrebe o zajedničkom djelovanju na prostoru distrikta Brčko kao specifičnoj lokalnoj zajednici.

  „Poklopili su se interesi SNSD-a i Demos-a iz razloga što smatramo da su opšti interesi ispred stranačkih i grupnih i mislim da bi u narednom periodu trebalo raditi na stvaranju što šireg postizbornog saveza, ne samo prostog matematičkog saveza, već saveza između ideja i političkih programa koji su u stanju da obezbjede stabilnost i sigurnost budućnosti državljana Republike Srpske na ovom prostoru, ne zanemarujući potrebu saradnje na istim osnovama i sa svim ostalim političkim akterima koji djeluju na prostoru distrikta Brčko“, istakao je Milić.

  Na pitanje novinara o drugom mandatu na mjesto gradonačelnika Milić je rekao da je najbolji stranački rezultat primarni interes.

  „Naš primarni interes je da ostvarimo što bolji rezultat, u šta ne sumnjam. To nam garantuje i dobru poziciju da u pregovorima sa ostalim političkim partijama ostvarimo i ovaj dio naših političkih ambicija, a to je da i u naredne četiri godine SNSD, ovoga puta pojačan Demos-om, ima gradonačelnika“, dodao je Milić.

  Predsjednik OO SNSD- Brčko Đorđa Kojić istakao je da je SNSD je formirao svoju pobjedničku listu za koju je uvjeren da je najbolja, na čelu sa Sinišom Milićem koji, kako je rekao Kojić, nema konkurenciju za mjesto gradonačelnika.

  „Jedina smo koalicija među srpskim političkim opcijama u Brčkom i sklopili smo jedan realan i korektan sporazum. Želja nam je bila da ta koalicija bude i šira, da napravimo srpsko jednistvo, međutim sa ostalima se nismo se mogli dogovoriti. Nas će podržati još neki politički subjekti koji trenutno nisu među parlamentarnim strankama u Brčkom ali o tome će biti govora kasnije“, dodao je Kojić.

  Radoslav Subotić, predsjednik OO Demos-a Brčko rekao je novinarima da su kao nova stranka na području Republike Srpske i Brčkog, osnovana prije godinu dana, napravili trenutno nabolji potez i priključili se SNSD-u.

  „Smatrali smo da naše snage treba da usmjerimo u što bolju koaliciju i da postignemo što bolji rezultat. Smatramo da u koaliciji sa SNSD-om možemo napraviti mnogo bolji rezultat i ovim sporazumom smo zadovoljni i mi i oni“, dodao je Subotić.

  Lista SNSD-a u odnosu na prethodne izbore, osim koalicije sa Demos-om, ojačana je sa još nekoliko istaknutih pojedinaca iz Brčkog koji će sasvim sigurno svojim životnim i profesionalnim iskustvom, ali i svojim političkim angažmanom doprinijeti da ova lista ostvari najbolji rezultat do sada.

  Miodrag Bukvić, jedan od kandidata SNSD-a i bivši član SDS-a komentarisao je razloge prelaska u brčanski SNSD.

  „I dok sam bio član SDS-a sarađivali smo sa SNSD-om i tada sam još uvidio da je SNSD radna stranka koja želi da učestvuje u vlasti i da na taj način pomogne građanima. Kada je riječ o mom odlasku iz SDS-a, već duže vremena davao sam primjedbe da nije dovoljno samo biti u SDS-u, nego da treba i raditi. Oni su međutim mislili da je to dovoljno i glavni razlog mog odlaska je nerad“, dodao je Bukvić.

  Koalicija SNSD-Demos na lokalnim izborima imaće 34 kandidata među kojima će se naći i kandidat za nacionalnu manjinu.

  Autor: SNSD Brčko

  Čitano

  Povezani članci