More

  Prvi snijeg u Brčkom izazvao brojne probleme (FOTO i VIDEO)

  Prvi sniježni dan je u Distriktu, došlo je prvih infrastrukturnih i komunalnih problema.

  Kontaktirali smo koordinatora zimske službe JP Putevi Brčko Jasmina Mešića koji je za Otisak opisao trenutno stanje na putevima.

  “Saobraćaj otežavaju stabla koja su pod težinom snijega pala. Radi se o mjestima: Palanka, Rašljani, Stanovi, prema Ražljevu. Vidimo da i Komunalno ima problem, padaju žice i to onda otežava saobraćaj. Na terenu smo, radimo. Nema nekih većih zastoja.

  Snijeg konstantno pada, a mi imamo prioritete. Kada konstantno pada uvijek moramo držati prve prioritete prohodnim. Po prestanku padavina idemo na druge i treće i prioritete. Imamo Glavne saobraćajnice su sve prohodne, tako da nema nekih većih zastoja. Trudit ćemo se da sve dovedemo u funkcionalno stanje. Primarni cilj je da do sutra ujutru sve bude pripremljeno kako bi građani nesmetano išli na posao i djeca u školu. Uglavnom nema velikih zastoja”, poručio je Mešić.

  JP Putevi Brčko u međuvremenu se oglasio i na službenoj stranici:

  “Sve raspoložive ekipe koje rade na zimskom održavanju saobraćajnih površina na području Distrikta Brčko su na terenu od sinoć. Svi prioritetni putni pravci su prohodni. Dodatne probleme u ruralnim dijelovima stvara drveće na putu koje obara vjetar i težak snijeg.

  Nadzorno osoblje Preduzeća prati realizaciju svih ugovorenih obaveza odabranih izvođača radova, a teritorija distrikta Brčko podjeljenja je po zonama i to:

  Zona Istok I: „ Bijeljina put“ d.o.o. Bijeljina
  Zona Istok II: „ Arapovac putevi“ d.o.o. Čelić
  Zona Zapad: „Bijeljina put“ d.o.o. Bijeljina
  Zona Grad: JP “Komunalno Brčko“d.o.o. Brčko distrikt BiH
  Zona obilaznice: „ PAPILON“ d.o.o. Koraj- Čelić
  Vanulični parkinzi: „PAPILON“ d.o.o. Koraj- Čelić
  Vanulični parking kod Bolnice: Jedinice vlastite operative JP „Putevi Brčko“ d.o.o.”

  Foto / JP Putevi

  Snijeg je izazvao lančane probleme; otežana stabla usporila su saobraćaj, a došlo je i do nestanka struje, kako javlja JP Komunalno Brčko, u jutranjim satima u mjestima:

  · Bukvik dio, Gornji Rahić dio, Čande, Ćoseti, Džigure i Vujičići
  · Maoča dio i Karavlaška Maoča
  · Podarevac, Skakava Gornja i Rašljani
  · Brezovo Polje dio, Selo Brezovo Polje dio, Trnjaci, Sandići, Gredice dio, Gredice Marići
  · Gornji Zovik, Donji Zovik, Šatorovići, Repino Brdo, Krnjića brdo, Štrepci i Bunarić Peškiri”

  Situacija se u međuvremenu dodatno iskomplicirala te je došlo do prekida u vodosnabdijevanju – kako javlja JP Komunalno:

  “Prekid u snabdijevanju električnom energijom, za posljedicu ima i obustavu vodosnabdijevanja u pojedinim lokalnim vodovodima, zbog zastoja u radu pumpi. Sve raspoložive ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.”

  Građani su ogorčeni, a evo i nekih od komentara na stranici JP Komunalno:

  “Kako vas nije sramota tolike novce uzimate od naroda a niste sposobni da odrzavate el.mrežu a kamoli da nešto uradite na sigurnom snabdijevanju el.energiom. Vise vam kablovi kao paučina umjesto da radite na podzemnoj elektrifikaciji vi i dalje samo krpite te žice i kablove po banderama dno dna”

  “Ima li išta u vas da radi osim šaltera za naplatu komunalija”

  “A zašto je nestalo struje, mjenjajte staro za novo, imate pareeee, nego malo šta uradite, zamazete oči narodu i to je to.”

  Jutrošnje stanje u Donjim Dubravicama, video preuzet sa stranice Boće – Brčko distrikt:

  Jutrošnje stanje u Maoči
  Novinar: Emina Osmić-Hajdarević

  Čitano

  Povezani članci