More

  Smijenjena uprava BH Telecoma, novi generalni direktor je Amel Kovačević

  Na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) donosena je odluka o smjeni uprave javnog preduzeća BH Telecom.

  Stara uprava koju je predvodio Sedin Kahriman na današnjoj sjednici Vlade FBiH je smijenjena, a na istoj sjednici je imenovana nova uprava.

  Kako Klix.ba saznaje za novog generalnog direktora imenovan je Amel Kovačević, koji je prijedlog stranke Narod i pravda.

  Novu upravu ovog preduzeća pored Amela Kovačevića će činiti i Erdal Ismalagić, Damir Čaušević, Muamer Durić, Anisa Lojo-Bajrić, Saša Palinić i Semir Ibrahimović.

  Kovačević je ranije bio ministar finansija u jednoj od prethodnih saziva Vlade Kantona Sarajevo.

  Također je obnašao funkciju direktora banke u Albaniji, a angažman prije ovoga mu je bio u kabinetu ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića.

  U kontekstu imenovanja Kovačevića ostaje da se vidi kako ga tretira Zakon o sprečavanju sukoba interesa, s obzirom da trenutni federalno zakon kaže da imenovani zvaničnik, ali i savjetnik za vrijeme mandata i šest mjeseci nakon toga ne može biti imenovan na neku izvršnu funkciju.

  Na današnjoj sjednici Vlade FBiH imenovane su i nove uprave u preduzećima Aerodrom Sarajevo, Željeznice FBiH, ali i Ginexa u Goraždu

  Otisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty two ÷ = six