More

  Slučaj Zejćirović: Okončan dokazni postupak, završne riječi krajem augusta

  spot_imgspot_img

  Pred Osnovnim sudom Brčko distrikta okončan je dokazni postupak na suđenju za otmicu i svirepo ubistvo Edina Zejćirovića, a iznošenje završnih riječi zakazano je za 27. august (Tužilaštvo) i 30. august (Odbrana).

  Tokom šestomjesečne istrage, Tužilaštvo je prikupilo, a zatim uz optužnicu Sudu dostavilo blizu 300 dokaza, čije je izvođenje okončano još u novembru prošle godine, od kada su izvođeni dokazi Odbrane.

  Moguće kazne

  Optužnicom od 8. maja 2020. godine, Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović – koji su trenutno u pritvoru – terete se da su 17. novembra 2019, po prethodnom dogovoru, a nakon što ih je prvooptuženi okupio, oteli i potom do smrti pretukli i mučili Edina Zejćirovića.

  Njima kao grupi prijeti kazna zatvora – za otmicu od jedne do 10, a za svirepo ubistvo najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

  Šabanoviću se za ubistvo može izreći kazna od minimalno 10, a maksimalno 20 godina zatvora, jer u vrijeme izvršenja krivičnih djela nije imao navršenih 21 godinu života.

  Novinar: Adis Mujdanović

  Čitano

  Povezani članci