More

  Slavko Matanović za samo osam mjeseci mandata potrošio 42.586 KM na službena putovanja

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Bivši ministar saobraćaja i komunikacija Bosne i Hercegovine Slavko Matanović potrošio je za samo osam mjeseci mandata, koliko je obnašao dužnost, 42.586,95 konvertibilnih maraka (KM) na službena putovanja.

  Kako je portalu Klix.ba potvrđeno, za sva putovanja koja su obavljena avionom Slavko Matanović koristio je biznis klasu, dok su članovi delegacije koristili ekonomsku klasu.

  Matanović, koji je na poziciju ministra imenovan iz reda Demokratske fronte (DF), bio je u mandatu od 1. aprila do 10. decembra 2015. godine, odnosno osam mjeseci.

  Nakon razrješenja, bivši ministar je iskoristio pravo produženog radnopravnog statusa, tzv. “bijeli hljeb”, po osnovu kojeg mu je Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH isplatilo 52.400,27 KM.

  Prema ranijim podacima iz Vijeća ministara BiH, Matanović je tokom obnašanja dužnosti imao neto plaću u iznosu od oko 4.366 KM, što znači da mu je na tom osnovu ukupno isplaćeno 34.928 KM za samo osam mjeseci mandata.

  Kada se saberu svi rashodi bivšeg ministra, dođe se do zaključka da su mjesečno građani BiH plaćali 16.239,25 KM angažman Matanovića.

  Tužilaštva Bosne i Hercegovine protiv Slavka Matanovića i drugih osoba otvorilo je istragu u predmetu T20 0 KTK 0011873 16, u predmetu nezakonita zapošljavanja savjetnika u Ministarstvu saobraćaja i komunikacija BiH.

  Foto: Klix.ba
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceKlix.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  8 × one =