More

  Skupština: Uspostavlja se registar pravnih i fizičkih lica koja posluju sa Distriktom

  Deveta redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH bit će održana u srijedu, 2. juna, s dnevnim redom od 18 tačaka, dogovoreno je danas na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova i predstavnika Vlade, saopšteno je iz Skupštine.

  Pred poslanicima će se, između ostalog, naći informacija o  trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Distriktu, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju u drugom čitanju, kao i izvještaji o sprovedenim procedurama za izbor člana upravnih odbora javnih preduzeća „Luka“i „Radio“ Brčko i članova Javnog preduzeća „Putevi“ te odluke o njihovim imenovanjima.

  Na zahtjev poslanika, u dnevni red je uvrštena informacija o stipendiranju studenata, kao i informacija o uspostavljanju registra preduzeća i preduzetnika koji posluju s organima uprave i institucijama Distrikta i pravnim licima čiji je osnivač Distrikt.

  Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić je podsjetio da se vlast u prethodnom mandatu opredijelila za što transparentniji rad i da je uspostavljen registar zaposlenih i njihovih primanja u javnom sektoru, te da je s te strane slijedila inicijativa, prvo kao informacija, a potom i odluka o uspostavi sličnog registra koji bi sadržavao podatke o pravnim i fizičkim licima koja na različite načine posluju s budžetom Distrikta.

  Predsjednik Milić je istakao da su se šefovi poslaničkih klubova opredijelili da razmatranje i usvajanje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o praznicima Brčko distrikta BiH prolongiraju za narednu sjednicu kako bi što kvalitetnije pripremili amandmane na ovaj zakon, navedeno je u saopštenju.

  Čitano

  Povezani članci