Skupština: Saglasnost na fiksnu naknadu za cijenu vodnih usluga

  Davanje saglasnosti na Odluku o utvrđivanju cjenovnika usluga prikupljanja i odvoza smeća JP “Komunalno Brčko“ odloženo zbog potrebe dodatnog usaglašavanja.

  Skupština je u srijedu navečer okončala 27. redovnu sjednicu, na kojoj je odloženo nekoliko bitnih tačaka dnevnog reda [Otisak.ba]

  Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u srijedu navečer, na 27. redovnoj sjednici, dala je saglasnost na Odluku o utvrđivanju fiksne naknade za cijenu vodnih usluga JP “Komunalno Brčko“ u iznosu od 2,5 KM mjesečno za svako mjerno mjesto, javlja Otisak.ba.

  Uz saglasnost na ovu odluku usvojen je zaključak kojim se zadužuje Vlada Distrikta da u pripremi amandmana na Budžet za ovu godinu predvidi sredstva kojima bi se subvencionisale sve komunalne usluge korisnicima koji su do sada imali pravo na subvenciju za utrošenu električnu energiju, kako bi se olakšalo plaćanje svim socijalnim kategorijama.

  Davanje saglasnosti na Odluku o utvrđivanju cjenovnika usluga prikupljanja i odvoza smeća JP “Komunalno Brčko“, koja je također bila na dnevnom redu, je odloženo zbog potrebe dodatnog usaglašavanja za koje je zadužena Komisija za komunalnu, javnu djelatnost i zaštitu okoline.

  Poslanici su dali saglasnost na plan poslovanja JP “Komunalno Brčko“ u ovoj godini.

  Odloženo nekoliko bitnih tačaka

  Skupština je u srijedu navečer okončala 27. redovnu sjednicu, na kojoj je odloženo nekoliko bitnih tačaka dnevnog reda.

  Poslanici Skupštine odložili su za narednu sjednicu razmatranje Nacrta zakona o kancelariji za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije u drugom čitanju, kako bi u međuvremenu razmotrili amandmane koje je Vlada uložila na ovaj zakon.

  Zajedno s ovim odloženo je i razmatranje Nacrta zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju u drugom čitanju.

  Skupština je zbog brojnih amandmana odložila i razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti i Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti koji će biti razmatrani na narednoj sjednici.

  Razmatranje Informacije o uslovima u funkcionisanju JZU “Zdravstveni centar Brčko“ je zbog odsustva predlagača, poslanika Branislava Markovića, odloženo za narednu sjednicu Skupštine.

  Poslanici Skupštine razmatrali su Izvještaj o sprovedenoj proceduri za izbor kandidata za članove Nadzornog odbora JZU “Zdravstveni centar Brčko“ koji je povučen s dnevnog reda kako bi se razmotrilo kako obezbijediti ravnopravnu zastupljenost spolova u ovom tijelu, nakon čega je povučena i Odluka o imenovanju članova Nadzornog odbora ove ustanove.

  Kadrić predsjedavajući Komisije za borbu protiv korupcije

  U Komisiji za borbu protiv korupcije za predsjedavajućeg je umjesto Adema Ribića imenovan Esed Kadrić.

  Odlukom o izmjeni Odluke o imenovanju predsjedavajućih i članova stalnih skupštinskih komisija izmijenjen je i proširen sastav nekoliko komisija.

  Komisija za zaštitu ljudskih prava dopunjena je sa dva nova člana, poslanicima Bojanom Đokićem i Alijom Denjagićem.

  Sa nova dva člana dopunjen je i sastav Komisije za evropske integracije u koju su imenovani poslanici Siniša Golić i Suad Burić.

  U Komisiju za ekonomski razvoj i poljoprivredu za člana je umjesto Tomislava Stjepanovića imenovan Pejo Mendeš.

  U drugom čitanju usvojen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnoj upravi.

  Usvojeno je više odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju infrastrukturnih objekata u mjesnim zajednicama Maoča, Brka i Donji Brezik.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty eight − twenty nine =