More

  Skupština: ‘Putevima Brčko’ povjerena izgradnja sedam kružnih tokova

  Riječ je o sljedećim kružnim tokovima: Klanac [kod mosta], Š naselje [izlaz], Kuglana, tranzit kod Gradskog parka, Ilićka, raskrsnica kod Elektrodistribucije, te Ljucin prijedlog - Klanac [kod pijace].

  Na drugom nastavku 13. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas u poslijepodnevnim satima predsjednik Pravosudne komisije u ovom gradu Safet Pizović povukao je Nacrt zakona o službenicima i namještenicima u pravosuđu – u prvom čitanju.

  Usvojen je Nacrt zakona o plaćama i drugim naknadama pravobranioca i zamjenika pravobranioca u Pravobranilaštvu – u prvom čitanju.

  Skupština je usvojila Prijedlog odluke o povjeravanju izgradnje mosta br. 197 u Krepšiću na magistralnom putu M-14-1 Javnom preduzeću “Putevi Brčko”.

  Izgradnja sedam kružnih tokova

  Zastupnici su usvojili i Prijedlog odluke o povjeravanju izgradnje šest kružnih tokova na tranzitnim saobraćajnicama u gradskom području “Putevima Brčko”, uz prijedlog dopune Halila Ljuce [Savez za bolju budućnost] da se uvrsti i sedmi kružni tok.

  Riječ je o sljedećim kružnim tokovima: Klanac [kod mosta], Š naselje [izlaz], Kuglana, tranzit kod Gradskog parka, Ilićka, raskrsnica kod Elektrodistribucije, te Ljucin prijedlog – Klanac [kod pijace].

  Četrnaesta redovna sjednica Skupštine zakazana je za četvrtak, 13. jula.

  Novinar: Adis Mujdanović
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  77 + = eighty seven