More

  Skupština: Mjere za otklanjanje problema u funkcioniranju JP ‘Komunalno Brčko’

  Završena 12, započela 13. redovna sjednica, koja je prekinuta nakon usvajanja dnevnog reda od devet tačaka.

  Skupština Brčko distrikta danas je nastavila prekinutu 12. redovnu sjednicu, 24. maja.

  Usvojen je Izvještaj o radu Kancelarije za reviziju javne uprave i institucija za 2016. godinu, kao i Izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja na dan 31.12.2015. godine.

  Zastupnici su usvojili i Izvještaj o rješavanju upravnih predmeta za period od 01.01. do 31.12.2016. godine.

  Informacija o Prijedlogu mjera za otklanjanje problema u funkcioniranju zdravstvene zaštite ranije je povučena sa dnevnog reda.

  Skupština je usvojila Prijedlog mjera za otklanjanje problema u funkcioniranju Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” po ranije usvojenom Zaključku.

   

   

   

  Zastupnici su razmatrali izvještaje o reviziji finansijskog poslovanja Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja, Odjela za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove, kao i o izvještaje o reviziji finansijskih izvještaja Javne zdravstvene ustanove “Zdravstveni centar Brčko” i Fonda zdravstvenog osiguranja. Svi ovi izvještaji odnose se na prošlu godinu.

  Date su saglasnosti na Izvještaj o radu sa finansijskim poslovanjem, Završni račun i Odluku o raspodjeli neto dobiti Javnog preduzeća “Putevi Brčko”, također za prošlu godinu.

  Sa dnevnog reda su povučene tačke vezane za davanje saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih mjesta i Odluku o izmjeni i dopuni Statuta ovog preduzeća, čime je završena 12. redovna sjednica.

  Skupština je usvajanjem dnevnog reda od devet tačaka započela i 13. redovnu sjednicu, ali je ona nakon toga prekinuta.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  1 KOMENTAR

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty nine − = 44