More

  Skupština: Cjelodnevna parking karta 14 KM

  Javno preduzeće Putevi Brčko prvo je izašlo sa prijedlogom da cijena cjelodnevne parking karte, koja će se izdavati korisniku koji se nije opredijelio za dužinu trajanja usluge, bude 28 KM.

  - Advertisement -

  Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u srijedu je, u nastavku 25. redovne sjednice, dala saglasnost na Odluku o usvajanju cjenovnika usluga parkiranja, koji je pretrpio jednu izmjenu te će cjelodnevna parking karta iznositi 14 konvertibilnih maraka, javlja Otisak.ba.

  Javno preduzeće Putevi Brčko prvo je izašlo sa prijedlogom da cijena cjelodnevne parking karte, koja će se izdavati korisniku koji se nije opredijelio za dužinu trajanja usluge, bude 28 KM.

  “Prvi prijedlog nije normalan. Ako znamo da jedan dan ima 24 sata i ako je cijena sata jedna marka, ne znam kako su došli do cijene od 28 maraka za cijeli dan. Dodatnim konsultacijama smo usvojili da to bude 14 maraka, kako ne bi dodatno uticali na budžet građana. Ionako su cijene parkinga veće nego u regionu”, rekao je u izjavi medijima zastupnik Socijalističke partije Zoran Kokanović.

  Tužba u slučaju neplaćanja

  “Ova dnevna karta, kao novina, se izdaje korisniku parking usluga koji se zatekne da je koristio usluge parkiranja a nije platio cijenu. To je prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima. Smatra se da je on prihvatio i da plaća iznos po dnevnoj karti. Dnevna karta važi od momenta izdavanja do narednog radnog dana kada se vrši naplata parking usluga”, rekao je Mato Itrić, zamjenik direktora JP Putevi Brčko.

  Itrić je pojasnio da svako ko u roku od osam dana ne plati polovinu iznosa, Putevi će podnijeti tužbu, što za sobom vuče zatezne kamate, sudske troškove, te dodatne troškove JP Putevi.

  Za strane državljane vrijedi isti princip naplate, osim što iste ne mogu tužiti, nego će novac potraživati u saradnji sa agencijom iz Londona.

  Stjepanović: Diskriminacija građana

  Tema skupštinske rasprave pojedinih zastupnika bila je i jednaka mogućnost kupovine godišnje parking karte za sve građane.

  “Ja sam napomenuo da se bojim da se ovim cjenovnikom, koji je danas usvojen, vrši diskriminacija naših građana, da privilegiju da po posebnim cijenama kupe parking karte imaju samo građani koji stanuju u tim zonama. Ljudi koji dolaze iz ruralnih sredina nemaju tu mogućnost. Bilo bi korektno da se svim građanima da ista mogućnost”, rekao je Tomislav Stjepanović, zastupnik Hrvatske demokratske zajednice 1990.

  Ova sugestija Stjepanovića nije dobila podršku u Skupštini Distrikta.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  1 KOMENTAR

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + twenty two = twenty seven