More

  Skupština Brčko distrikta: Završena 36, zbog nedostatka kvoruma prekinuta 37. redovna sjednica

  spot_imgspot_img

  Novinar: Adis Mujdanović

  Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine zbog nedostatka kvoruma, nakon usvajanja dnevnog reda, prekinula je sinoć 37, a prethodno je završena 36. redovna sjednica.

  Nakon rasprave o Informaciji u vezi sa stanjem izrade i nabavke integralnog zdravstvenog informacionog sistema, usvojen je zaključak o uspostavi integralne informatizacije zdravstvenog sistema, o čemu je Otisak.ba jučer pisao.

  Ujednačavanje i racionalizacija plaća i naknada

  Razmatrana je Informacija o plaćama i naknadama menadžmenta javnih preduzeća, zavoda, fondova, članova upravnih i nadzornih odbora.

  Nakon rasprave, usvojen je zaključak kojim je zadužena Zakonodavna komisija Skupštine da u saradnji sa Zakonodavnom kancelarijom gradonačelnika i drugim nadležnim skupštinskim komisijama analizira sve zakonske propise i akte kojima se propisuju plaće i naknade u javnim preduzećima, javnim ustanovama, zavodima i fondovima čiji je osnivač Distrikt.

  Zakonodavna komisija obavezana je zaključkom da u roku od 15 dana predloži Skupštini koje bi sve propise trebalo mijenjati s ciljem ujednačavanja i racionalizacije plaća i naknada menadžmenta i članova upravnih i nadzornih odbora, kao i propisivanja obaveze pribavljanja saglasnosti od strane osnivača za vrste i iznose naknada.

  Dvije informacije uvrštene u dnevni red 37. sjednice

  Zastupnici su odložili razmatranje Informacije u vezi sa nesretnim slučajem u Domu za stare „Huskić“ i Informacije o realizaciji skupštinskih zaključaka.

  Na 36. redovnoj sjednici nisu razmatrane ni Informacija o broju registriranih ustanova socijalne zaštite za smještaj odraslih i starih osoba i Informacija o kupcima električne energije čiji dug prelazi iznos od 100.000,00 konvertibilnih maraka, ali su one uvrštene u dnevni red 37. redovne sjednice, navodi se u današnjem saopćenju iz Skupštine.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × five = twenty

  Čitano

  Povezani članci