More

  Skupština Brčko distrikta: Završena 16, prekinuta 17. redovna sjednica

  Nakon pauze, poslijepodne je završena 16. redovna sjednica razmatranjem Informacije o realizaciji zaključka s okruglog stola o borbi protiv korupcije.

  Danas poslijepodne je završena 16. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, prekinuta 27. septembra, dok je 17. redovna sjednica prekinuta tokom druge tačke dnevnog reda – Zastupnička pitanja i odgovori, zbog nedostatka kvoruma.

  Zastupnici su prijepodne razmatrali Informaciju o provođenju svih postupaka za utvrđivanje i naplatu akcize od strane Porezne uprave Brčko distrikta, dok je Informacija o poštovanju Odluke o ograničavanju upotrebe svih duhanskih proizvoda u službenim prostorijama Skupštine povučena sa dnevnog reda ove sjednice.

  Nakon pauze, poslijepodne je završena 16. redovna sjednica razmatranjem Informacije o realizaciji zaključka s okruglog stola o borbi protiv korupcije.

  Dnevni red od 12 tačaka za 17. redovnu sjednicu utvrđen je na pripremnom sastanku zastupnika prošlog četvrtka.

  Usvojen je Zapisnik sa 15. redovne sjednice.

  Nastavak za 15 dana

  Nastavak sjednice trebao bi biti održan za 15 dana.

  Pred zastupnicima će se naći Zakon o izmjeni Zakona o budžetu i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima Brčko distrikta u drugom čitanju.

  Na dnevnom redu je i davanje saglasnosti na Odluku o sadržaju liste lijekova koji nisu na esencijalnoj listi lijekova za potrebe korisnika stalne osnovne novčane pomoći i saglasnost na Odluku o sufinansiranju dijela troškova lijekova s esencijalne liste lijekova za osiguranike Brčko distrikta – korisnike stalne osnovne novčane pomoći.

  „To će olakšati nabavku lijekova i smanjiti troškove ovoj kategoriji građanstva“, rekao je predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

  On je kao jednu od zanimljivijih tačaka skupštinskog zasjedanja izdvojio dopis Pravobranilaštva Brčko distrikta u vezi s utroškom grantova za 2017. godinu.

  Dogovoreno je da se obavještenje koje je dostavljeno zastupnicima razmatra kao informacija koja će biti dopunjena podacima Direkcije za finansije.

  „Definitivno je momenat da se raspravi šta su to zakonske obaveze a šta nisu, jer se ovako stvara percepcija da 80 miliona budžetskih sredstava trošimo na bespotrebna davanja, a glavnina tog novca ide na socijalna davanja i druge zakonske obaveze koje ima Distrikt“, rekao je predsjednik Kadrić.

  Zastupnici će razmatrati i Informaciju o stanju sigurnosti za period januar-juni 2017. godine, a u dnevni red 17. redovne sjednice uvršteno je i više prijedloga odluka o utvrđivanju javnog interesa Brčko distrikta za izgradnju i rekonstrukciju ulica i puteva u nekoliko mjesnih zajednica.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty six ÷ = 22