More

  Skupština Brčko distrikta: Zaključak o produženju konkursne procedure

  Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je održala 14. redovnu sjednicu.

  Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je održala 14. redovnu sjednicu.

  Izvještaj sa prvog dijela današnjeg zasjedanja pročitajte ovdje.

  U drugom dijelu zasjedanja Skupština je usvojila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Fonda zdravstvenog osiguranja za 2016. godinu.

  Data je saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih mjesta i Odluku o izmjeni i dopuni Statuta Javnog preduzeća “Putevi Brčko”.

  Zastupnici su usvojili Godišnji izvještaj o radu i finansijskom stanju i Izvještaj o završnom računu Javnog preduzeća “Luka Brčko” za 2016. godinu.

  Usvojeni su i izvještaji o radu Zavoda za zapošljavanje i Direkcije za finansije za 2016. godinu.

  Skupština je razmatrala izvještaje o reviziji finansijskog poslovanja Odjela za javnu sigurnost, Odjela za zdravstvo i ostale usluge i Skupštine; te finansijskih izvještaja Razvojno-garantnog fonda, Zavoda za zapošljavanje i “Luke Brčko”.

  Razmatrana je Informacija o stanju privrede s osvrtom na efekte podsticaja koji se isplaćuju privrednim subjektima.

  Za narednu redovnu sjednicu je odgođena Informacija o provođenju svih postupaka za utvrđivanje i naplatu akcize od strane Porezne uprave Distrikta.

  Zaključak o produženju konkursne procedure

  Lidija Ljubojević [Otisak.ba]
  Informacija o djelimičnom poništenju javnog konkursa, na prijedlog zastupnice Lidije Ljubojević [Srpska demokratska stranka – Narodni demokratski pokret], razmotrena je uz usvojeni Zaključak:

  Veliki broj zakona nakon ljetne pauze

  Predsjednik Skupštine Esed Kadrić [Stranka demokratske akcije] ranije je najavio da će se nakon ove sjednice, posljednje prije ljetne pauze, na prvom jesenjem zasjedanju u Skupštini naći veliki broj zakona koji su prošli prvo čitanje.

  “Ima mnogo zakonskih propisa koje valja vratiti u raspravu. To su prije svega zakoni koji se odnose na borbu protiv korupcije, Zakon o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju i Zakon o uspostavljanju tijela za borbu protiv korupcije. Ta dva zakona nismo donijeli i, u izvjesnom smislu, Distrikt ima minus jer to nismo uspjeli riješiti”, rekao je predsjednik Kadrić.

  Naredna – 15. redovna sjednica Skupštine trebala bi biti održana 6. septembra.

  Novinar: Adis Mujdanović
  Fotoreporter: Kenan Ibrišimović
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty four ÷ twelve =