More

  Skupština Brčko distrikta: Utvrđen dnevni red za 18. redovnu sjednicu

  [SAOPŠTENJE] Šefovi poslaničkih klubova Skupštine Brčko distrikta održali su danas pripremni sastanak na kojem su utvrdili dnevni red za 18. redovnu sjednicu od devetnaest tačaka. 

  Dogovoreno je da će se sjednica održati u srijedu, 15. decembra, nakon završetka nastavka 17. redovne sjednice čiji početak je zakazan za 10 sati. 

  Na dnevnom redu naći će se Nacrt zakona o socijalnom preduzetništvu  kao i Nacrt zakona o izmjeni zakona o bankama u Brčko distriktu, oba u prvom čitanju. 

  U drugom čitanju, pred poslanicima će se na 18. redovnom zasjedanju naći i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o platama i drugim naknadama pravobranioca i Pravobranilaštva Brčko distrikta. 

  Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da se Skupština ponovo opredijelila da odloži izjašnjene o konačnom tekstu predloženog zakona o pčelarstvu jer se očekuju amandmani u skladu s primjedbama koje su uputili predstavnici Udruženja pčelara. 

  „Od važnijih tačaka koje će se naći na dnevnom redu 18. redovne sjednice pomenuo bih Odluku o pokretanju procedure za raspisivanje javnog poziva za izbor članova Vijeća nacionalnih manjina. Na dnevnom redu su i tačke koje se odnose na utvrđivanje javnog interesa koje su od značaja za realizaciju niza infrastrukturnih projekata“, istakao je Milić

  Predsjednik Milić je napomenuo da, ukoliko amandmani na prijedlog budžeta budu dostavljeni u poslovničkom roku u Stručnu službu Skupštine, postoji mogućnost da gradonačelnik traži sazivanje i vanredne sjednice te da bi, vjerovatno, i ta sjednica bila održana 15. decembra. 

  Skupština Brčko distrikta BiH

  Čitano

  Povezani članci