More

  Skupština Brčko distrikta: Utvrđen dnevni red za 17. redovnu sjednicu

  Prije početka 17. redovne sjednice Skupštine, poslanici će završiti 16. redovnu sjednicu prekinutu 27. septembra 2017. godine.

  - Advertisement -

  Na današnjem pripremnom sastanku poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH dogovoreno je da nova, 17. redovna, sjednica Skupštine bude održana u srijedu, 11. oktobra.

  Pred poslanicima će se naći Zakon o izmjeni Zakona o budžetu i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima Brčko distrikta BiH u drugom čitanju.

  Na dnevnom redu je i davanje saglasnosti na Odluku o sadržaju liste lijekova koji nisu na esencijalnoj listi lijekova za potrebe korisnika stalne osnovne novčane pomoći i saglasnost na Odluku o sufinansiranju dijela troškova lijekova s esencijalne liste lijekova za osiguranike Brčko distrikta BiH – korisnike stalne osnovne novčane pomoći.

  „To će olakšati nabavku lijekova i smanjiti troškove ovoj kategoriji građanstva“, rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH.

  On je kao jednu od zanimljivijih tačaka narednog skupštinskog zasjedanja izdvojio dopis Pravobranilaštva Brčko distrikta BiH u vezi s utroškom grantova za 2017. godinu.

  Dogovoreno je da se obavještenje koje je dostavljeno poslanicima razmatra kao informacija koja će biti dopunjena podacima Direkcije za finansije.

  „Definitivno je momenat da se raspravi šta su to zakonske obaveze a šta nisu, jer se ovako stvara percepcija da 80 miliona budžetskih sredstava trošimo na bespotrebna davanja, a glavnina tog novca ide na socijalna davanja i druge zakonske obaveze koje ima Distrikt“, rekao je predsjednik Kadrić.

  Esed Kadrić [Ustupljeno Otisku]
  Poslanici će razmatrati i Informaciju o stanju bezbjednosti za period januar-juni 2017. godine, a u dnevni red 17. redovne sjednice uvršteno je i više prijedloga odluka o utvrđivanju javnog interesa Brčko distrikta BiH za izgradnju i rekonstrukciju ulica i puteva u nekoliko mjesnih zajednica.

  Prije početka 17. redovne sjednice Skupštine, poslanici će završiti 16. redovnu sjednicu prekinutu 27. septembra 2017. godine.

  Razmatrat će Informaciju o sprovođenju svih postupaka za utvrđivanje i naplatu akcize od strane Porezne uprave Brčko distrikta BiH, kao i još nekoliko informacija čije je razmatranje bilo predviđeno dnevnim redom prethodne sjednice Skupštine.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + 56 = sixty four