More

  Skupština Brčko distrikta: Utvrđen dnevni red za 16. redovnu sjednicu

  Nova, 16. redovna, sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH bit će održana 27. septembra, dogovoreno je danas na pripremnom sastanku poslanika.

  Prema utvrđenom dnevnom redu, pred poslanicima će se naći Nacrt zakona o nasljeđivanju i Nacrt zakona o vanparničnom postupku u drugom čitanju.

  Bit će razmatrani izvještaji Izborne komisije Brčko distrikta BiH za 2016. godinu, kao i Plan i program rada za 2017. godinu.

  U dnevni red je uvršten i Izvještaj o radu Pravobranilaštva Brčko distrikta BiH za prvo polugodište ove godine, kao i šestomjesečni izvještaj o izvršenju Budžeta Brčko distrikta BiH.

  Pred poslanicima će se naći i izvještaji o reviziji finansijskog poslovanja u prethodnoj godini u nekoliko odjeljenja i institucija Distrikta, kao i izvještaji o reviziji finansijskih izvještaja za 2016. godinu JP „Komunalno Brčko“ i JP “Putevi Brčko“.

  Na dnevnom redu 16. redovne sjednice je i Izvještaj VSTV-a BiH za 2016. godinu, kao i više informacija: Informacija o stanju bezbjednosti za period januar-juni 2017. godine, Informacija o provođenju svih postupaka za utvrđivanje i naplatu akcize od strane Porezne uprave Brčko distrikta BiH, Informacija o poštovanju odluke o ograničavanju upotrebe svih duhanskih proizvoda u službenim prostorijama Skupštine Brčko distrikta BiH i Informacija o realizaciji zaključaka s okruglog stola o borbi protiv korupcije.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty four ÷ 11 =

  Čitano

  Povezani članci