More

  Skupština Brčko distrikta: Usvojen drugi rebalans budžeta u ovoj godini

  U Budžetu se uvećava finansiranje u ukupnom iznosu od 5.351.302,52 KM [konvertibilnih maraka], a rebalansiran budžet iznosi 247.321.235,20 KM.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u četvrtak je, na šestoj vanrednoj sjednici, usvojila Prijedlog odluke o usvajanju amandmana na Budžet Distrikta za 2017. godinu.

  Riječ je o drugom rebalansu Budžeta u ovoj godini.

  Usvojen je i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o izvršenju Budžeta za 2017. – po hitnom postupku.

  Kapitalni projekti

  Brčanska Vlada usvojila je u utorak, na 32. vanrednoj sjednici, Prijedlog odluke o usvajanju amandmana na Budžet za 2017. godinu.

  U Budžetu se uvećava finansiranje u ukupnom iznosu od 5.351.302,52 KM [konvertibilnih maraka], a rebalansiran budžet iznosi 247.321.235,20 KM.

  “Usljed isticanja važenja jednog broja projekata kapitalnog budžeta iz 2015. godine sa 31. 12. 2017. godine ukazala se potreba da Vlada obnovi te projekte kako bi im se produžilo važenje i u 2017, odnosno u 2018. godini, s obzirom da mi imamo trogodišnji kapitalni budžet koji važi za fiskalnu godinu u kojoj je donesen i naredne dvije godine. Imali smo 163 takva kapitalna projekta”, istakao je u utorak Osman Osmanović, direktor Porezne uprave Distrikta.

  Usvojen je i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o izvršenju Budžeta za 2017. godinu.

  Kašnjenje sa rebalansom

  Predstavnici opozicionih stranaka u skupštinskoj diskusiji iznijeli su mišljenje da se rebalans razmatra kasno.

  Zastupnik Partije demokratskog progresa Siniša Golić podsjetio je da budžet za 2018. godinu još nije usvojen, te naglasio da ga je Skupština do sada trebala usvojiti.

  Diskusije opozicionara po ovom pitanju išle su u smjeru konstatacije da je očito da trenutna skuštinska većina ne funkcionira na adekvatan način.

  Nezavisni zastupnik Adnan Drapić, kao i još nekoliko zastupnika, zatražio je obrazloženje o iznosu od blizu 500.000 maraka koji se odnosi na kredite za fabriku vode i zaobilaznicu, a preusmjeren je iz tekućeg u kapitalni budžet.

  Gradonačelnik Siniša Milić rekao je da je to tehnička stvar.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ninety two ÷ = 46