More

  Skupština Brčko distrikta: Prijedlog mjera za okončanje projekta izgradnje zgrade Policije

  Vlada je zadužena da u roku od 90 dana utvrdi odgovornost za učinjenu štetu, kao i finansijski iznos štete, te da preduzme mjere za obeštećenje budžeta Distrikta.

  - Advertisement -

  Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u nastavku 21. redovne sjednice, u četvrtak je razmatrala Informaciju o realizaciji projekta izgradnje upravne zgrade Policije Distrikta, na prijedlog nezavisnog zastupnika Branislava Markovića.

  Vezano za ovo pitanje Skupština je na 22. redovnoj sjednici, održanoj nakon završetka 21, u četvrtak navečer, donijela Odluku o usvajanju prijedloga mjera.

  S ciljem ispunjenja svih potrebnih preduslova za uspješno okončanje projekta izgradnje zgrade Policije, ovom odlukom je predviđeno provođenje tenderskih procedura za izradu projektne dokumentacije, a potom i izbor izvođača radova, kao i izvođenje radova u obimu i na način kojim će se u potpunosti otkloniti svi nedostaci.

  Prema Odluci, izvođenje radova pratit će nadzorni tim sastavljen od stručnih osoba, a po okončanju radova bit će pokrenuta nova procedura pribavljanja odobrenja za upotrebu, nakon čega će biti izvršena primopredaja objekta između Odjela za javne poslove, Kancelarije za upravljanje javnom imovinom i Policije kao korisnika objekta.

  Skupština je zadužila Vladu da u budžetu za 2018. godinu osigura nedostajuća finansijska sredstva za realizaciju mjera naloženih Odlukom Skupštine.

  Vlada je također zadužena da u roku od 90 dana utvrdi odgovornost za učinjenu štetu, kao i finansijski iznos štete, te da preduzme mjere za obeštećenje budžeta Distrikta.

  Izmjene Zakona o Pravobranilaštvu

  U nastavku 21. redovne sjednice Skupština je u drugom čitanju usvojila Nacrt zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Distriktu, te Nacrt zakona o izmjenama Zakona o Pravobranilaštvu Distrikta u prvom čitanju, koji propisuje donošenje posebnog zakona o plaćama i naknadama pravobranioca i njegovih zamjenika, koji je također bio na dnevnom redu, u drugom čitanju, ali je njegovo razmatranje i usvajanje odloženo.

  Razlog izmjene Zakona o Pravobranilaštvu je izvršenje presude Apelacionog suda Distrikta.

  Usvojen je Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javnog preduzeća “Putevi Brčko“ u prvom polugodištu ove godine, kao i devet odluka o utvrđivanju javnog interesa za Distrikt koje se odnose na izgradnju putne i komunalne infrastrukture u mjesnim zajednicama.

  Odluka o privremenom finansiranju

  Na 22. redovnoj sjednici usvojena je Odluka o privremenom finansiranju odjela i institucija Distrikta za period od 1. januara do 31. marta 2018. godine u iznosu od 45. 495. 305,88 konvertibilnih maraka.

  Usvojen je i Izvještaj o izvršenju Budžeta od 1. januara do 30. septembra 2017. godine.

  Podršku zastupnika dobili su i Nacrt zakona o dopuni Zakona o zastupnicima Skupštine i Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o naknadama i plaćama korisnika budžetskih sredstava u Skupštini Distrikta, u drugom čitanju.

  Data je saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Javnog preduzeća “Luka Brčko“, a sjednica je završena razmatranjem Plana revizije za 2018. godinu.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ten + = twelve