More

  Skupština Brčko distrikta: Okončana 15, prekinuta 16. redovna sjednica

  Skupština je u drugom čitanju usvojila nacrte zakona o nasljeđivanju i vanparničnom postupku.

  Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u srijedu je okončala 15, te započela 16. redovnu sjednicu koja je prekinuta na 24. tački dnevnog reda.

  Na 15. redovnoj sjednici usvojen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima – u prvom čitanju.

  Utvrđen je dnevni red od 26 tačaka, jedna manje u odnosu na broj utvrđen na pripremnom sastanku zastupnika prošlog četvrtka.

  Povučena je Informacija o stanju sigurnosti za period januar – juni 2017. godine, zbog izostanka predstavnika Policije Brčko distrikta.

  Nakon tačke – Zastupnička pitanja i odgovori, Skupština je u drugom čitanju usvojila nacrte zakona o nasljeđivanju i vanparničnom postupku.

  Usvojen je Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za 2016, te Plan i program rada Izborne komisije Distrikta za 2017. godinu.

  Zastupnici su razmatrali izvještaje o reviziji finansijskog poslovanja odjela Vlade, kancelarija gradonačelnika i koordinatora Distrikta pri Vijeću ministara BiH, Komisije za papire od vrijednosti i institucija Distrikta, te reviziju finansijskih izvještaja javnih preduzeća, sve za 2016. godinu.

  Usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta za period od 01.01. do 30.06.2017. godine, uz Zaključak kojim se zadužuje Vlada da pristupi izradi izmjena Zakona o izvršenju budžeta za 2017. godinu, u cilju definiranja rokova za podnošenje izvještaja o utrošku sredstava grantova, s tim da sastavni dio izvještaja mora biti bankovni izvod na dan podnošenja izvještaja.

  Sjednica je prekinuta na 24. tački dnevnog reda – Informacija o provođenju svih postupaka za utvrđivanje i naplatu akcize od strane Porezne uprave Distrikta, sa usvojenim prijedlogom da se o njoj nastavi diskutirati u nastavku sjednice, koji bi trebao biti održan za dvije sedmice, uz pismeno očitovanje Pravobranilaštva te prisustvo predstavnika te institucije i direktora Porezne uprave.

  Fotoreporter: Kenan Ibrišimović
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  thirty six ÷ = 4