More

  Skupština Brčko distrikta: Održana 23. redovna sjednica

  Zastupnici su razmotrili i usvojili Izvještaj o radu Vlade Distrikta za 2017. godinu, kao i Program rada Vlade za ovu godinu.

  - Advertisement -

  Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine završila je u srijedu navečer 23. redovnu sjednicu.

  Na prijedlog Kluba zastupnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata, zastupnici su po hitnom postupku usvojili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima.

  Zastupnici su razmotrili i usvojili Izvještaj o radu Vlade Distrikta za 2017. godinu, kao i Program rada Vlade za ovu godinu.

  Usvojen je Program rada Direkcije za finansije Distrikta za ovu godinu.

  Skupština je dala saglasnost na poslovne planove za 2018. godinu javnih preduzeća „Luka Brčko“, „Putevi Brčko“ i „Radio Brčko“.

  Usvojeno je i više odluka o utvrđivanju javnog interesa Distrikta za izgradnju putne infrastrukture u mjesnim zajednicama, kao i revidirani Akcioni plan Skupštine za unaprjeđivanje njene uloge u procesu evropskih integracija.

  Na prijedlog skupštinske Komisije za rad zdravstvo i socijalna pitanja, Informacija o stanju u zdravstvenoj zaštiti Distrikta je povučena i bit će razmatrana na posebnoj sjednici Skupštine.

  Zastupnici Skupštine razmatrali su Informaciju o odlukama o privremenoj mjeri zabrane prometa trupaca izvan teritorije entiteta u BiH koju je predložio zastupnik Saveza za bolju budućnost Halil Ljuca.

  Donesen je zaključak kojim se zadužuju Vlada i gradonačelnik Distrikta da u cilju zaštite privrednika i otklanjanja štete koja je nastala zbog zabrane prometa trupaca izvan teritorije entiteta u BiH stupe u neposredne razgovore s nadležnima u entitetima radi ukidanja ili promjene odluka kojima je to regulisano.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  four × = four