More

  Skupština Brčko distrikta o trasi autoputa Sarajevo-Beograd

  Odnosi se na određenje Skupštine Distrikta da buduća trasa autoputa Beograd-Sarajevo ide preko područja Brčko distrikta BiH, rekao je predsjednik Kadrić.

  - Advertisement -

  U okviru priprema za održavanje 19. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH, predsjednik Skupštine Esed Kadrić održao je danas pripremni sastanak sa šefovima poslaničkih klubova, saopćeno je iz skupštinske Službe za odnose s javnošću.

  Sjednica je zakazana za narednu srijedu, 15. novembra.

  U dnevni red je uvršten Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH u prvom čitanju.

  Razmatrat će se Odluka o provođenju javne rasprave o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu.

  „Donijeli smo odluku da se provede javna rasprava o nacrtu ovog zakona kako bi svi zainteresovani dali doprinos za izglasavanje što kvalitetnijeg prijedloga. Uvrstili smo i deklaraciju koja se odnosi na određenje Skupštine Distrikta da buduća trasa autoputa Beograd-Sarajevo ide preko područja Brčko distrikta BiH“, rekao je predsjednik Kadrić.

  Nepostupanje prema skupštinskom zaključku

  Izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta Skupština će razmatrati u hitnoj proceduri, na prijedlog Komisije za budžet i finansije.

  „S obzirom da nadležne institucije, koje je Skupština obavezala svojim zaključkom, nisu pripremile izmjene i dopune ovog zakona, povjerili smo taj posao nadležnoj Komisiji“, rekao je predsjednik Kadrić, dodajući da će se od direktora Direkcije za finansije tražiti odgovornost za nepostupanje prema skupštinskom zaključku.

  Na 19. redovnoj sjednici bit će razmatrano i više informacija, među kojima i Informacija o novoj zgradi Policije, a u dnevni red je i ovog puta uvršteno više prijedloga odluka o utvrđivanju javnog interesa, saopćeno je.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  9 + one =