More

  Skupština Brčko distrikta: Neophodnost smanjenja izdvajanja za grantove i subvencije

  Zastupnici su ukazali na neophodnost smanjenja izdvajanja budžetskih sredstava za ove namjene, a načini na koji će to biti osigurano trebali bi biti predloženi prije usvajanja budžeta za narednu godinu.

  - Advertisement -

  Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine završila je u srijedu, kasno poslije podne, 20. redovnu sjednicu na kojoj je razmatrana Informacija Direkcije za finanisije Distrikta o trošenju javnih sredstava po osnovu grantova i subvencija u periodu od 2014. do 2017. godine.

  Zastupnici su ukazali na neophodnost smanjenja izdvajanja budžetskih sredstava za ove namjene, a načini na koji će to biti osigurano trebali bi biti predloženi prije usvajanja budžeta za narednu godinu.

  Profesionalizacija mandata zastupnika

  U nastavku 20. redovne sjednice usvojen je Nacrt zakona o dopuni Zakona o zastupnicima Skupštine, kao i Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o naknadama i plaćama korisnika budžetskih sredstava u Skupštini.

  Nacrti ovih zakona usvojeni su u prvom čitanju, a odnose se na mogućnost profesionalizacije mandata zastupnika koji ostvaruju pravo uplate doprinosa za penzijsko i zdravstveno osiguranje u Skupštini i na ostvarivanje prava koja prilikom odlaska u penziju, u skladu sa Zakonom o naknadama i plaćama, imaju korisnici budžetskih sredstava u Skupštini.

  Sredstva za sanaciju kanalizacionog vodovoda

  Nakon završetka 20, započela je 21. redovna sjednica Skupštine.

  Poslije razmatranja zastupničkih pitanja i odgovora usvojena je Odluka o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 40.950 konvertibilnih maraka iz sredstava rezervi budžeta Distrikta za 2017. godinu, u svrhu sanacije kanalizacionog vodovoda u mjesnoj zajednici Donji Brezik.

  Riječ je o sanaciji oštećenja nastalih usljed odrona koji ugrožava stambene objekte i  komunalnu infrastrukturu u dijelu ove mjesne zajednice.

  Razmatranje ostalih tačaka utvrđenih dnevnim redom 21. redovne sjednice Skupštine, kako je najavljeno, bit će nastavljeno iduće sedmice.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty eight − = fifty one