Skupština BDBiH: Predsjednik Kadrić i potpredsjednik Filipović organizovali prijem za novinare

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović organizovali su danas tradicionalni novogodišnji prijem za novinare.

Ocijenili su da je saradnja s novinarima bila dobra i korektna i izrazili očekivanje da će i u narednom periodu biti nastavljeno objektivno izvještavanje o radu Skupštine Brčko distrikta i njenih radnih tijela.

Ocjenjujući godinu koja je na izmaku istakli su da je u Skupštini doneseno nekoliko reformskih zakona.

– Zakon o budžetu obavezuje vlast na drugačiji pristup u kreiranju budžeta koji će biti transparentniji u pogledu planiranja i trošenja sredstava. Brčko je konačno dobilo i novi Zakon o radu koji je usklađen s evropskim standardima. Donijeli smo i nekoliko važnih odluka, odluku o sanaciji mosta na Savi i obezbijedili sredstva – rekao je predsjednik Kadrić. Podsjetio je na uspješno završen projekat izgradnje obilaznice oko Brčkog ali je ukazao i na oblasti u kojima nije urađeno dovoljno.

– Nismo načinili značajniji iskorak u smislu privrednog razvoja ali smo stvorili dobru pretpostavku potpisivanjem Memoranduma sa Studen holdingom i mislim da ćemo početkom godine krenuti u realizaciju dogovorenih projekata što će otvoriti mogućnost za privlačenje drugih investicija – rekao je Kadrić naglašavajući da je ispunjen najvažniji zadatak, a to je očuvanje političke stabilnosti u Brčko distriktu.

Ivo Filipović, potpredsjednik Skupštine, također, je naglasio značaj donošenja novog Zakona o budžetu.

– Postojeći zakon je trebalo promijeniti jer mnogo toga nije bilo definisano, posebno kada su u pitanju grantovi. Smatram da će novi Zakon o budžetu olakšati rad i da će građani biti zadovoljniji – rekao je Filipović. Kao najznačajniju odluku naveo je suglasnost Skupštine za potpisivanje Memoranduma sa Studen holdingom.

Predstavnici Skupštine uručili su predstavnicima medija prigodne poklone, čestitali im božićne praznike, Novu godinu i poželjeli uspjeh u životu i daljnjem radu.

Autor: Skupština BDBiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

three × = eighteen