Skupština BDBiH: Ismet Dedeić v.d. direktor Zavoda za planiranje, projektiranje i razvoj

  Po hitnom postupku usvojen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima.

  Foto: Skupština BDBiH

  Novinar: Dževad Turčalo

  Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine jučer je na 50. redovnoj sjednici donijela Odluku o imenovanju Ismeta Dedeića za vršioca dužnosti direktora Zavoda za planiranje, projektiranje i razvoj u ovoj lokalnoj zajednici.

  U nastavku 49. redovne sjednice Skupština je, također jučer, usvojila Zakon o dopunama Zakona o državnoj službi u organima javne uprave.

  Po hitnom postupku usvojen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima kojim je, između ostalog, propisano da će se prilikom penzionisanja policijskih službenika u skladu s entitetskim propisima penzijsko-invalidskog osiguranja poseban staž u dvostrukom trajanju i period od 18.9.1991. godine do 19.6.1996. godine s efektivnim trajanjem računati samo na zahtjev i uz pisanu saglasnost policijskog službenika.

  Usvojen je i Zaključak kojim je Skupština utvrdila da postoji uvjerljiv javni interes da odredba člana 35 Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima koji se odnosi na prelaznu odredbu o prestanku radnog odnosa radi penzionisanja ima retroaktivno dejstvo. Po hitnom postupku usvojen je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Policiji.

  Zastupnici su razmatrali Izvještaj o procesu inicijalne fiskalizacije, kao i izvještaje i informacije o radu pravosudnih institucija u prošloj godini: Izvještaj o radu Tužilaštva, Informaciju o radu Pravosudne komisije i Apelacionog suda, dok je razmatranje Informacije o radu Osnovnog suda odloženo za narednu sjednicu.

  Nakon okončanja 49, zastupnici su započeli 50. redovnu sjednicu Skupštine na kojoj su u prvom čitanju usvojili prijedloge zakona o likvidacionom i stečajnom postupku.

  Usvojeno je nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa. Data je saglasnost na izmjene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Javnom preduzeću „Luka Brčko“ .

  Sjednica je prekinuta oko 20 sati, a nastavit će se u srijedu, 19. juna, razmatranjem Prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Budžeta za 2019. godinu, saopćeno je iz Skupštine.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  12 − two =