More

  ŠK Magnus: Brčko domaćin trećeg i četvrtog kola Kadetskog prvenstva Tuzlanskog kantona

  spot_imgspot_img

  Šahovski klub „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine će, u subotu, 15.02.2020. godine, biti domaćin trećeg i četvrtog kola Kadetskog prvenstva Tuzlanskog kantona u šahu, u ekipnom takmičenju. Susreti oba kola Kadetskog prvenstva Tuzlanskog kantona u šahu održat će se u Brčkom, u prostorijama Šahovskog kluba „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, na adresi Islahijet broj 6, sa početkom u 10:00 sati.

  Na takmičenju će se osim domaćina Brčaka koji će nastupiti sa dvije ekipe kadeta, takmičiti i kadeti iz TŠK „Sloboda“ iz Tuzle sa tri ekipe, ekipa ŠK „Gračanica“, ekipa OŠK „Živinice“ te ŠK „Doboj Istok“ sa dvije ekipe. Susrete će pratiti sudija Nadina Mahmutbegović.

  Kadetsko prvenstvo Tuzlanskog kantona u šahu, u ekipnom takmičenju, proizvod je neumornog rada i zalaganja Šahovskog saveza Tuzlanskog kantona, čime je omogućen razvoj najmlađih šahista a i ona ljepša strana medalje, a to je druženje, sklapanje prijateljstava i razmjena iskustva i znanja, što posebno znaju da cijene mladi klubovi i mladi šahisti.

  „Šahovski klub „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine je s ponosom domaćin ovakvog susreta budući da naš razvoj i rast fokusiramo na radu s najmlađima, rastemo i razvijamo se paralelno s njima. Redovno učestvujemo na domaćim i internacionalnim takmičenjima, kako ekipnim tako i pojedinačnim i već smo počeli da se ističemo u određenim kategorijama, na što smo veoma ponosni u klubu. Nastavljamo svoj rad i širimo kapacitete, svake godine se unapređujući i usavršavajući, pojačavanjem stručnog kadra, nabavkom opreme i redovnim slanjem naših šahista na takmičenja. Svaki potez na tabli i uspjeh naših najmlađih je proizvod rada trenera, uprave, roditelja i naših brojnih prijatelja.“ – izjavio je Amir Sinanović, predsjednik Šahovskog kluba „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.

  Autor: ŠK Magnus Brčko
  Izvor: Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty eight − = 81

  Čitano

  Povezani članci