More

  Sjednica Vlade: Odobrene smjernice na prijedlog Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja

  - Advertisement -

  Prijedlog Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja koji se tiče smjernica za izradu Nacrta odluke o načinu raspodjele sredstava za realizaciju programa stambenog zbrinjavanja, sanacija/rekonstrukcija ratom oštećenih/porušenih stambenih jedinica na području Brčko distrikta BiH za 2023. godinu danas je odobren na nastavku 89. redovne sjednice Vlade.

  Ovom odlukom odredit će se način provođenja procedure za odabir korisnika pomoći u programu stambenog zbrinjavanja, sanacije/rekonstrukcije, ratom oštećenih/porušenih stambenih objekata, vlasnicima stambenih objekata na području Distrikta, čiji stambeni objekti, usljed oštećenja u ratu, ne zadovoljavaju minimalne stambene uslove shodno propisanim Standardima za obnovu i izgradnju stambenih jedinica i objekata u svrhu stambenog zbrinjavanja.

  Ujedno, odobrene su Smjernice za izradu nacrta odluke o načinu raspodjele sredstava za stambeno zbrinjavanje raseljenih lica i izbjeglica koji se žele integrisati u lokalnu zajednicu za 2023. godinu na prijedlog spomenutog odjeljenja.

  To podrazumijeva definisanje načina, provođenja procedure za odabir korisnika pomoći u stambenom zbrinjavanju izbjeglica i raseljenih lica koja se žele integrisati na nivou lokalne zajednice s ciljem osiguranja trajnih rješenja za najugroženija izbjegla lica i raseljena lica u Bosni i Hercegovini, vrsta pomoći, osnov za dodjelu pomoći, opći i posebni uslovi za dobijanje pomoći kao i način dokazivanja i vršenja provjera ispunjavanja općih i vrednovanja posebnih kriterija te provođenje postupka odabira korisnika pomoći uključujući formiranje i način rada komisija.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty three − = seventy nine