Sjednica Skupštine o budžetu ponovo odgođena

  Odsustvo sa sjednice su opravdala tri hrvatska opoziciona zastupnika (Tomislav Stjepanović, Ivan Krndelj i Pejo Mendeš), koji su priložili ljekarska uvjerenja, te su u skupštinskoj sali prisustvovala nedovoljna dva zastupnika iz reda Hrvata.

  Tačka dnevnog reda ne može biti otvorena bez dovoljnog broja predstavnika iz reda hrvatskog naroda (tri) [Otisak.ba]

  Prvi nastavak osme vanredne sjednice Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine o Prijedlogu budžeta za 2018. godinu, koji je trebao biti održan u srijedu, odgođen je za ponedjeljak, 26. mart u 10 sati, javlja Otisak.ba.

  Predsjednik Skupštine Esed Kadrić obavijestio je prisutne zastupnike da tačka dnevnog reda ne može biti otvorena bez dovoljnog broja predstavnika iz reda hrvatskog naroda (tri).

  Odsustvo sa sjednice su opravdala tri hrvatska opoziciona zastupnika (Tomislav Stjepanović, Ivan Krndelj i Pejo Mendeš), koji su priložili ljekarska uvjerenja, te su u skupštinskoj sali prisustvovala nedovoljna dva zastupnika iz reda Hrvata.

  Kadrić je zastupnicima koji su opravdali odsustvo poželio ozdravljenje, izrazivši nadu da će neko od njih prisustvovati sjednici 26. marta.

  Špekulacije

  U ponedjeljak je sjednica bila odgođena zbog istog razloga, a tri opoziciona hrvatska zastupnika također su opravdala svoje odsustvo.

  Kadrić je u izjavi medijima kazao da je važno da se “ne bavimo špekulacijama bilo koje vrste”.

  “Mi imamo zvanična dokumenta, imamo pisana opravdanja. Političke konotacije da li je baš normalno, da li je ispravno, da u jednom trenutku, bez da su se dogovorila, budu odsutna tri poslanika iz reda jednog naroda, a znaju da nedostaje bar jedan da bi se tačka dnevnog reda otvorila, to neka neko vrijeme ostane na nivou špekulacija”, izjavio je on, dodavši:

  “Kada dođe momenat, kada budemo u fazi da vremenski ne možemo više odgađati usvajanje budžeta, bit će prilike da o tome progovorimo. Da li mi cijenimo da se radi o opstrukciji rada Skupštine po pitanju usvajanja budžeta ili je nešto drugo.”

  Kadrić [Otisak.ba]

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  81 − seventy one =