Sjednica Skupštine 23. maja

  [Ustupljeno Otisku]

  Na održanom pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH u četvrtak dogovoreno je da se 30. redovna sjednica Skupštine održi u srijedu, 23. maja 2018. godine. Na dnevnom redu će se naći tridesetak tačaka među kojima i Nacrt zakona o kancelariji za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije i Nacrt zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju u drugom čitanju, saopćeno je iz Skupštine.

  „Učinit ću sve da se ova dva zakona konačno usvoje“, rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine, dodajući da će u vezi s tim do samog zasjedanja obaviti dodatne konsultacije.

  Na dnevnom redu su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti i Zakona o socijalnoj zaštiti, također u drugom čitanju.

  „Predviđena su dodatna izdvajanja finansijskih sredstava za kategorije bolesnih lica koja trebaju tuđu njegu i pomoć. Narednih sedam dana iskoristit ćemo da obavimo konsultacije o nivou povećanja davanja u ovoj oblasti kako bi konačno usvojili i ova dva vrlo važna zakona“, rekao je predsjednik Kadrić.

  U dnevni red je uvršteno više odluka o utvrđivanju javnog interesa  kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o utvrđivanju cjenovnika usluga prikupljanja i odvoza smeća JP „Komunalno Brčko“.

  „Imali smo vrlo živu raspravu na ovu temu u Skupštini i ponovo ćemo aktuelizirati to pitanje. Mislim da ćemo doći do rješenja koje neće biti veliki teret građanima“, rekao je Kadrić.

  Poslanici će na 30. redovnoj sjednici razmatrati i niz izvještaja o radu u prethodnoj godini među kojima su izvještaji o radu pravosudnih institucija, Izborne komisije s Programom rada za ovu godinu kao i drugih institucija koje imaju obavezu podnošenja izvještaja Skupštini.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × two = ten