More

  Sjednica predsjedništva S BiH: Na Federalnom nivou djelovat ćemo kao opozicija uz aktivan rad/FOTO

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu je u srijedu (07. 06. 2023.godine) u Sarajevu održalo sjednicu na kojoj je razmatrana trenutna politička situacija u Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na buduće djelovanje SBiH na federalnom i kantonalnom nivou.

  Stranka za Bosnu i Hercegovinu na Federalnom nivou djelovat će kao opozicija, uz veoma aktivan i kvalitetan rad Kluba, koji će sve materijale detaljno analizirati, te učestvovati u predlaganju zakonskih i drugih rješenja u skladu sa Poslovnikom, koji to omogućava svim klubovima ali i članovima Parlamenta pojedinačno.

  U vezi sa uspostavljenom parlamentarnom većinom u Kantonu Sarajevo, zaključeno je da se od Kantonalnog vijeća SBiH Sarajevo, Predsjedništvu SBiH, dostavi informacija o prvih sto dana rada Vlade u kojoj SBiH učestvuje sa dva ministra.

  Također, zaključeno je da se u narednoj sedmici održi press konferencija Kluba zastupnika SBiH u Parlamentu Federacije BiH, kao i Kluba zastupnika SBiH u Skupštini Kantona Sarajevo, kako bi se javnost detaljnije upoznala sa planovima i aktivnostima djelovanja u narednom periodu.

  Na sjednici je donesena odluka da se Adisa Herenda imenuje za povjerenicu Stranke za Bosnu i Hercegovinu za Bosansko – podrinjski kanton Goražde, a nakon istupanja članova ove kantonalne organizacije iz članstva u SBIH. Zadatak povjerenice je da izvrši reevidenciju članstva nakon posljednjih dešavanja u ovoj kantonalnoj organizaciji te pripremi prijedlog za sastav povjereništva koje će organizirati unutarstranačke izbore. Konstatovano je da je na proteklim Općim izborima SBiH za nivo kantona imala preko 50.000 glasova od čega je u Bosansko – podrinjskom kantonu Goražde, bilo oko 1.000 glasova, što je rezultat koji bi u narednom periodu sa novim rukovodstvom trebao da se popravi.

  Sjednici Predsjedništva u proširenom sazivu prisustvovali su predsjednici klubova zastupnika u Parlamentu Federacije BiH Admir Čavalić i Skupštini Kantona Sarajevo Muamer Bandić.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ three = 1