Sjednica Narodne skupštine RS: PDP traži smjenu potpredsjednika parlamenta iz SDA

  Inicijativu za smjenu Bratića skupštini je podnio Klub poslanika PDP-a kao odgovor na najavu SDA da će pred Ustavnim sudom BiH tražiti osporavanje imena Republike Srpske.

  Foto: AA

  Na drugoj redvonoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske koja je počela jutros povela se rasprava o inicijatvi PDP-a za razrješenje Senada Bratića (SDA) sa mjesta potpredsjednika skupštine, javlja Anadolu Agency (AA).

  Inicijativu za smjenu Bratića skupštini je podnio Klub poslanika PDP-a kao odgovor na najavu SDA da će pred Ustavnim sudom BiH tražiti osporavanje imena Republike Srpske.

  - Reklama -

  “Smatramo da potpredsjednik ne može, niti treba biti iz stranke SDA”, rekao je Dragan Galić, u ime Kluba PDP-a obrazlažući ovu inicijativu.

  Istakao je da je naziv Republika Srpska trajna kategorija u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

  Draško Stanivuković, poslanik PDP-a tražio je da se na ovoj sjednici razmatra izvještaj o poslovanju Investicino razvojne banke za 2015. godinu.

  Vlada RS za ovu sjednicu po hitnom postupku tražila je da se razmatraju prijedlozi zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture, u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, te o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u RS-u. U pitanju su zakoni koji su na dnevni red stigli po hitnom postupku, a tiču se izjednačavanje koeficijenata za plate zaposlenih u ovim oblastima sa drugim budžetskim korisnicima.

  Ranije predloženim dnevnim redom poslanici bi trebalo da raspravljaju i o inicijativi građana za uvođenje besplatnih udžbenika za učenike svih razreda osnovnih škola.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  one × = ten