Siniša Milić tužan, jedina svijetla tačka Uroš Vojnović

  Milić rekao da ne zna šta je povjereništvo SDS u posljednjih mjesec dana natjeralo da promijene odluku i uskrate povjerenje gradonačelniku, iako je nakan izbora koaliciji SDS-NDP nuđeno da preuzmu funkciju gradonačelnika, što su oni odbili.

  Siniša Milić [Otisak.ba - Arhiva]

  Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je kako je veoma razočaran odlukom SDS da ta stranka ne učestvuje u radu parlamentarne većine i da se povuče iz Vlade distrikta.

  “Razočaran sam i tužan jer je SDS, pokušajem da iz parlamentarne većine izbaci SNSD, prekinuo 10 godina dugo partnerstvo dvije najjače srpske partije u Brčkom. I pored toga, želja nam je bila da nastavimo sarađivati sa SDS-om, ali oni su takvu mogućnost danas (srijeda) i definitivno odbili”, istakao je Milić u izjavi Srni komentirajući odluku SDS-a da se povuče iz vlasti.

  On je naglasio da stavovi izneseni na konferenciji za novinare koalicije SDS- NDP predstavljaju klasičnu zamjenu teza.

  Javnost zna za pokušaje koalicije SDS-NDP

  “Cjelokupna javnost u Brčkom već odavno zna za pokušaje koalicije SDS-NDP da činjenicu nedostatka tri Hrvata unutar skupštunske većine iskoristi za obračun sa SNSD, pod izgovorom da SNSD štiti HDZ i da u paketu treba da nestanu sa scene”, rekao je Milić.

  On je dodao da su o tome nedjeljama pisali portali pod kontrolom SDS-a pozivajući se na neimenovane izvore.

  “Vrhunac je uslijedio prošli petak kada sam od njihovog visokog funkcionera dobio telefonski poziv u kome me obavještava da su oni ‘završili posao’ i da su u pregovorima sa ostalim strankama došli do podrške devet srpskih zastupnika za izbor nove vlade. Sve ovo mogu i dokumentovati ukoliko još uvijek neko u Brčkom ne zna za ove činjenice”, naglasio je Milić.

  Bolja startna pozicija

  On je rekao da ne zna šta je povjereništvo SDS u posljednjih mjesec dana natjeralo da promijene odluku i uskrate povjerenje gradonačelniku, iako je nakan izbora koaliciji SDS-NDP nuđeno da preuzmu funkciju gradonačelnika, što su oni odbili.

  “Moje je mišljenje da su u tome vidjeli priliku za unutarstranačku konsolidaciju i bolju startnu poziciju pred opće izbore”, dodao je Milić.

  Komentirajući poziv za uspostavljanje koncentracijske vlasti, on je čelnike SDS-a upitao zašto koncentracijsku vlast nisu napravili na nivou BiH, ako je to tako dobar model.

  Milić se osvrnuo i na optužbe iz SDS-a da je Uroš Vojnović, smijenjeni predsjednik OO SDS, podrškom koju je pružio gradonačelniku, zabio nož u leđa stranci.

  “Iako ne volim da koristim te riječi, čak i u političkom govoru, moram konstatirati da je Uroš Vojnović jedini od aktuelnog rukovodstva SDS-a koji nije zabio nož u leđa gradonačelniku, ali ni principima na kojima je SDS osnovana – kao nacionalna politička organizacija. U ovom trenutku, gospodin Vojnović je ta svijetla tačka koja daje nadu da još postoje ljudi koji promišljaju u nacionalnom interesu i čine mogućim saradnju SNSD i SDS u budućnosti”, naglasio je gradonačelnik Brčkog.

  Milić je rekao da je, sa druge strane, veoma sam zadovoljan podrškom novih zastupnika srpske skupštinske većine koji su se jasno opredijelili za rad u nacionalnom interesu, ali i u interesu svih građana Brčkog.

  “Stav tih zastupnika je da ne žele u vlast ukoliko to neće biti praćeno realiziranjem projekata i efikasnijim funkcioniranjem vlasti u cjelini, s posebnim naglaskom na privredni razvoj”, zaključio je gradonačelnik Milić.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty two − = 34