Siniša Milić: Pozivam Bosića da javno objavimo imovinske kartone

  Milić reagirao na posljednje Bosićeve optužbe iznijete u intervjuu lokalnim medijima.

  Siniša Milić [Otisak.ba - Arhiva]

  Pozivam gospodina Mladena Bosića, povjerenika SDS-a Brčko, da javno, putem medija, objavimo imovinske kartone, pa da se javnost neposredno uvjeri kome je bavljenje politikom i drugim poslovima donijelo epitet tajkuna a kome ne, izjavio je danas gradonačelnik Brčkog i član GO SNSD-a Siniša Milić, reagujući na posljednje Bosićeve optužbe iznijete u intervjuu lokalnim medijima.

  On je naglasio da Bosić posjlednjim izjavama na temu dešavanja u Brčkom nastavlja da obmanjuje javnost u ovom gradu.

  „Očigledno moramo okončati ovu sapunicu i jasno iznijeti sve činjenice na sto. Gospodina Bosića ne zanima problem političkog kapaciteta Hrvata u Skupštini distrikta, njega ne zanima sudbina srpskog naroda u Brčkom, njega baš briga za institucije. On se za hrvatsko pitanje počeo zanimati onog trenutka kada je HDZ u dva navrata odbio njegov zahtjev da Čović podrži imenovanje jednog člana SDS-a u Brčkom za pomoćnika direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH“, rekao je Milić, i dodao da mu je Bosić lično priznao da „preko toga ne može preći“.

  Milić je dodao da je tek nakon toga Bosić objavio „rat“ HDZ-u kao i SNSD-u a sve pod plaštom navodne brige za funkcionisanje vlasti u Brčkom.

  „Zar SDS nije polovinu prethodnog mandata podržavao rad Vlade i Skupštine sa svega dva Hrvata u većini? Kako je tada za SDS sve bilo po Statutu i Poslovniku? To bi se očigledno nastavilo i dalje  da je ovo Bosićevo kadroviranje u Upravi dobilo podršku“, rekao je Milić.

  On je rekao da je više nego jasno da je Bosić radio na smjeni gradonačelnika i izbacivanju SNSD-a iz vlasti, jer navodno SNSD štiti HDZ.

  „Ako nisu radili na izbacivanju SNSD-a zašto je onda Bosić skupljao potpise predstavnika drugih srpskih stranaka, uključujući i opoziciju, i zašto SNSD nije pozvan da potpiše takav sporazum o usaglašenom političkom djelovanju. Takođe je indikativno da Bosić nije želio da potpiše sporazum o podršci gradonačelniku, koji je nudio SNSD, već je taj sporazum podržao samo Uroš Vojinović iz SDS-a“, objasnio je Milić.

  „Na žalost, posljednji Bosićevi medijski nastupi potvrđuju da je on, i dalje, spreman da se na isti način bavi politikom, iako je jasno da ta politika nije donijela i ne donosi ništa dobro, ni članstvu SDS-a a ni srpskom jedinstvu u Brčkom, u cjelini“, rekao je Milić.

  On je dodao da je to u stvari matrica političkog rada SDS-a pod Bosićem.

  „Bosića kao i druge koji ga podržavaju, zanima samo lična korist. Žele raspolaganje Budžetom, mogućnost kadroviranja, visoke paušale ali ne i odgovornost. Pa svi znaju da je SDS do sada u više navrata odbio ponudu da imenuje gradonačelnika ili predsjednika Skupštine, pa čak i poslije izbora 2016. Zašto? Pa zato jer ne žele odgovornost, ne interesuje ih narod, žele pare i vlastite pozicije za skupštinskom govornicom da odatle prosipaju demagogiju narodu, kako nešto ne valja i svi drugi su krivi, samo oni ne. A na osnovu toga, te skupštinske priče, za deset godina bavljenja politikom npr. jedan poslanik SDS-a uzme pola miliona maraka paušala! Da li je ono što je uradio za svog mandata u Skupštini možda vrijedno tih pola miliona maraka i kome je, iskreno, taj njegov mandat donio koristi, osim njemu lično“, upitao je Milić.

  Gradonačelnik je naglasio da je Bosićevo pozivanje na sabornost Srba puki formalizam, jer njegova djela potvrđuju suprotno.

  „Apsurdno je da među svim funkcionerima SDS-a u Brčkom, uključujući i Bosića, danas nema nikoga ko je recimo bio na osnivačkoj skupštini SDS-a 1990. godine u Sarajevu, a, evo, ja sam bio, i time se ponosim. Nikada nisam bio član SDS-a ali sam podržavao principe na kojima je osnovana i dugo godina djelovala ta stranka. Naravno, to ne mora da  znači ništa, prisustvo na osnivačkoj skupštini, ali u simboličkom smislu dobro ilustruje ono što je danas, realnost SDS-a pod Bosićevom upravom, a to je da je od SDS-a u odnosu na stranku koja je formirana 1990. godine, na žalost – ostalo samo ime“, rekao je Milić.

  On je na kraju naglasio da mu je žao što je gospodin Bosić svojevremeno odbio njegov prijedlog da zajednički gostuju na lokalnoj TV, ali da i to dovoljno govori o snazi Bosićevih argumenata.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ninety five − = ninety two