Siniša Milić: Pooštriti dodjelu grantova u narednoj godini

  'U ovom smislu imali smo i upozorenja od strane Pravobranilaštva, te je Vlada odlučna da se kod dodjele grantova jasno utvrdi prioritetna politika u ovoj oblasti, kao i nosioci njene realizacije, što može biti i nevladin sektor', kaže Milić.

  Istakao je da bi na osnovu tih parametara trebalo raspisivati javne pozive za dodjelu grantova [Otisak.ba - Arhiva]

  Dodjela grantovskih sredstava iz budžeta Brčko distrikta, u narednoj godini, trebala bi biti pooštrena kroz propisivanje detaljnih normativa odnosno preduslova za njihovo dobijanje, izjavio je za Radio Brčko gradonačelnik ovog grada Siniša Milić.

  “Više je nego jasno da trenutni način dodjele grantova nije najkvalitetnije uređen, posebno onih koji nisu zakonom propisani. U ovom smislu imali smo i upozorenja od strane Pravobranilaštva, te je Vlada odlučna da se kod dodjele grantova jasno utvrdi prioritetna politika u ovoj oblasti, kao i nosioci njene realizacije, što može biti i nevladin sektor”, kaže Milić.

  Neophodna podrška Skupštine

  Istakao je da bi na osnovu tih parametara trebalo raspisivati javne pozive za dodjelu grantova.

  Dodao je da je u svemu ovome neophodna podrška zastupnika u Skupštini Distrikta, kako bi se već od naredne godine ova oblast bolje uredila.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty four ÷ = 8