Siniša Milić: Moraćemo intervenisati u sektoru privrede

Poslanici Skupštine Brčko distrikta održali su u srijedu 18. marta 2020. godine prvi nastavak 60. redovne sjednice na kojoj su razmatrani i usvojeni Izvještaj o radu Vlade Brčko distrikta u prošloj godini i Program rada za ovu godinu.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je da će zbog novonastale situacije uzrokovane opasnošću od virusa korona Program rada Vlade morati biti revidiran.

„To se odnosi prije svega na program mjera koji ćemo morati usvojiti jer ćemo morati intervenisati ne samo u sektoru zdravstva nego i u sektoru privrede koja će pretrpiti štete jer veliki broj poslovnih subjekata ne radi“, rekao je gradonačelnik Milić i dodao da Vlada analizira stanje i priprema prijedlog mjera.

Razmatran je i usvojen prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH, Izvještaj o radu Direkcije za finansije u 2019. godini kao i Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta za prvih devet mjeseci prethodne godine.

Razmatranje i usvajanje šest predloženih odluka o povjeravanju rekonstrukcije i izgradnje nekoliko puteva, trotoara i oborinske kanalizacije JP „Putevi Brčko“ odloženo je za narednu sjednicu.

Redovno zasjedanje je prekinuto kod razmatranja davanja saglasnosti na povećanje osnovnog kapitala JP “Komunalno Brčko“ i bit će nastavljane u srijedu 25. marta 2020. godine.

Autor: Skupština Brčko distrikta BiH

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

eighty seven + = 95