Siniša Milić: Moguće i preduzimanje drugih mjera

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić kazao je jutros, na konferenciji za medije ispred brčanske Gradske vijećnice, da je u ovoj lokalnoj zajednici na snazi niz mjera kako bi se smanjilo širenje korona virusa, ali da je moguće i preduzimanje drugih mjera.

„Neko će reći da su te mjere drastičnije. One za nas nisu drastične, postoje bolje i najbolje mjere, dakle, preduzimamo najbolje mjere da preveniramo pojavu korona virusa. Kada je u pitanju poštovanje mjere policijskog sata, prvi je utisak da je građani poštuju“, dodao je on.

Ublažavanje stanja u privredi

Istakao je da će na prvoj narednoj sjednici Vlada BDBiH donijeti i odgovarajuće mjere koje će se odnositi na ublažavanje stanja u kojem se nalaze privrednici, a koje je nastalo nakon što su uvedene mjere o zatvaranju pojedinih djelatnosti i ograničavanju radnog vremena.

„Mislim da ćemo već sutra na vanrednoj sjednici, koju ćemo održati putem linka, usvojiti određene zaključke i proslijediti ih Skupštini Brčko distrikta BiH”, najavio je Milić.

Osiguravanje potrebne opreme

On je naglasio da Vlada preduzima sve kako bi se osigurala potrebnom opremom koja olakšava borbu s virusom i da ima dosta privrednika koji se javljaju da pomognu.

„Hvala svima koji se stavljaju na raspolaganje u borbi protiv korona virusa. Ima dosta privrednika koji se javljaju i spremni su da pomognu. Neki od njih su već pomogli u dostavljanju zaštitne opreme i drugih materijala. Također, pokrenuli smo i zvanične procedure za nabavku većih količina zaštitne opreme i to je sve u toku. Pripremamo se i za daljnji korak, za nabavku respiratora”, naveo je.

Novinar: Adis Mujdanović
Fotoreporter: Samir Tukulj

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

67 − sixty four =