Simultanka Olimpijakosa u Brčkom na startu kvalifikacija za Ligu šampiona

Odbojkaši Olimpijakosa superiornim izdanjem započeli prvo kolo kvalifikacija u Cev-ovom najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. Nakon tri seta i 59 minuta odbojkaške igre, prvak Grčke savladao je brčansku Mladost na parketu dvorane „Magnet“, rezultatom 14:25, 11:25, 16:25.

Favorizovani sastav iz Pireja već na samom startu duela nagovijestio da su u Brčko stigli sa ambicijom da ostvare što bolji rezultat pred revanš u Atini. Domaći strateg, Branko Mišić, na parket je poslao najbolje sa čime raspolaže. Kisić, Tanić i Lukić, Divljan na korekciji napada, par primača činili su nove akvizicije prvaka Bosne i Hercegovine, Hukičević i Mirković.

Silovito su motivisani gosti otvorili susret, veoma brzo kreirali značajnu prednost i već nakon 12 poena poslali Mladost u rezultatskih deficit poziciju u visini od 8 poena. Priredili su Grci šok domaćoj ekipi koja je nastojala ekspresno da se oporavi ali nastojanja najprije Mirkovića i Hukičevića, nisu donijela željeni epilog. Egleskalns i Perić demonstrirali su odbojkašku moć na parketu brčanskog „Magneta“.

U drugom setu Mladost konkretnija tokom uvoda ali od startne razmjene poena i egal situacija tokom oar intervala, nisu mogli. Perić se dodatno razigrao, kompletan tim iz Pireja je u tim trenucima ubacio u brzinu više i prednost gostiju je bila u konstantnom porastu. Nisu pomogli ni time-outi Branka Mišića. Mladost je izgubila set sa visokih 14 poena zaostatka.

Treći set i čin formalnosti, tek potvrda evidentne razlike u kvalitetu timova. Dimitros Kazazis je iskoristio priliku da u finišu izvrši rotacije, odmori udarne igle tima i pruži priliku rezervistima. Mladost je to iskoristila tek da popravi rezultatski saldo po setovima.

Pavle Perić iz tabora gostiju, sa 16 osvojenih poena, proglašen je i najkorisnijim igračem susreta.

Revanš u Pireju se igra za sedam dana.

 Autor: Dejan Jovičić 
--