More

  Senad i Sanja Nurkić: Dignite svoj glas protiv zla i fašizma u DF-u

  - Advertisement -

  Na 20. redovnoj sjednici Predsjedništva Demokratske fronte, održanoj u srijedu 29. marta 2017. godine u Sarajevu, iz članstva Demokratske fronte odlukom Predsjedništva isključeni su Adnan Drapić, Ermin Džindić, Sanja Nurkić i Senad Nurkić.

  “Razlog za isključenje četvorke je nepoštivanje odluka Predsjedništva, vaninstitucionalno i nestatutarno djelovanje i nanošenje štete ugledu stranke.

  Budući da se među isključenima nalazi i jedini poslanik DF u Skupštini Brčko distrikta, želimo istaći činjenicu da se mi u Demokratskoj fronti nećemo odricati političkih principa radi klijentelizma i kratkoročne koristi, te da ćemo u prvom redu raditi na moralnoj čistoti i jačanju kohezije stranačke organizacije”, navedeno je u saopćenju koje potpisuje Zijad Ražanica, povjerenik za DF Distrikta.

  Reakcija na odluku Predsjedništva DF-a

  “Dragi moji Brčaci i Brčanke, a kada ovo kažem smatram sve građane grada Brčkog svojim sugrađanima koji žive na teritoriji Brčkog.

  Koristim ovu priliku da se oglasim, jer sam na neki način i medijski prozvan. Međutim, sramnom odlukom Predsjedništvo stranke DF na čelu sa predsjednikom Željkom Komšićem i na prijedlog Slavke Matanovića je isključilo slijedeće:

  Ermina Džindića, prvog predsjednika stranke DF Brčko i jednog od osnivača stranke, koji je ovu stranku lično financirao, podigao na stabilne noge iz ničega, da smo čekali ove iz Sarajeva, davno bi stavili ključ u bravu. Ovo je nagrada za njegovo pošteno zalaganje i trud koji je dao za stranku.

  Adnana Drapića, jedinog poslanika u Skupštini i drugog predsjednika stranke DF Brčko, koji je naslijedio Džindica i dao sebe u ovu stranku, ali isto tako je dao veoma ogoman doprinos, a da ne pričamo za glasačko tijelo/narod koje je podržalo Adnana Drapića.

  Sanju Nurkić, prvu predsjednicu Organizacije žena DF-a Brčko i osnivača stranke, koju Sarajevo ne podržava jer njima nije stalo do ravnopravnosti spolova, i nacionalnih manjina, kao što je Sanja, po nacionalnosti Bosanka i Hercegovka.

  A na kraju i Senada Nurkića, jednog od prvih osnivača DF-a u Brčkom, br. čl. karte 408, učlanjen 10.05.2013. godine, prvog predsjednika MO Bijeljinska cesta i prvog mjesnog odbora u DF-u. A da ne pričam koliko sam dao za ovu stranku i koliko mi duguju. Kao prvo, ja sam onaj koji je štitio Statut DF-a u potpunosti. Da smo načisto.

  Oni koji su ga kršili, e njima sam smetao, nisu mogli odrađivati mutne radnje po stranci, kao npr. izbor povjerenstva koji se odvijao po kafanama i kulacima, pa lični interesi Slavka Matanovića koji želi biti potpredsjednik Republike Srpske i ambasador BiH. Kršio Statut, ako hoćemo to, dok je prisustvovao sastancima komisije za izbor članova DF-a za lokalne izbore, a komisija je navodno bila Statutom nezavisna?? Što nije tačno!!

  Primao BIJELI HLJEB godinu dana po 2.847,94 KM, a naši penzioneri jedva krajče kraj sa krajem, a da ne pričamo o ljudima na birou za zapošljavanje koji sjede godinama bez primanja!!

  Potpisnik onog pisma na portalima Otisak.ba i Infobrcko.com je Zijad Ražanica, ali kao što je i napisano, on je samo potpisnik, ali ne i pisac!

  Nikad nisam radio za vlastiti interes i to naravno svi znate, pa neću ni sada.

  A poštenim članovima DF-a mogu poručiti da budete dosljedni i da se borite i dignete svoj glas protiv ovog zla i fašizma koji se dešava u brčanskom DF-u pod dirigentnom palicom Slavka Matanovića.

  Dragi moji članovi DF-a, pozivam vas da napustite DF, jer kao čovjek bez oraha u džepovima smijem i mogu to reći.

  Ne dozvoljavam da prljaju moj obraz i ime moje porodice i mojih prijatelja, a vi ne dozvolite da s Vama manipulišu razni poltroni i džabahljebaroši”, navedeno je u pismu koje potpisuju Senad i Sanja Nurkić.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  2 KOMENTARI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − one = 1