Semir Efendić: Brčko primjer uspješne integracije u našoj državi

Vršilac dužnosti predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić danas je u društvu Džemala Smajića, člana Predsjedništva Stranke za BiH upriličio prvu zvaničnu posjetu Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.

Tokom boravka u bh. Distriktu Efendić je u društvu predsjednika Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko prim. dr. Zijada Nišića i njegovih saradnika položio cvijeće na Centralnom šehidskom spomeniku u centru Brčkog, na Gradskom mezarju civilnim žrtvama rata i Centralnom šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću, saopšteno je iz SBiH.

Nakon toga je u zgradi Islahijeta upriličeno uručivanje članskih kartica za 50 novih članova Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikta BiH.

Efendić je naglasio da je Brčko distrikt Bosne i Hercegovine primjer uspješne integracije u našoj državi.

Kad govorim u ovom kontekstu, možda je Brčko najbolje uporediti sa Mostarom, jer je ovdje integracija, u skladu sa Dejtonom i Konačnom arbitražnom odlukom u potpunosti uspjela, dok u Mostaru to nije slučaj. Rečeno je i dokaz pragmatičnosti i politike SAD u slučaju Distrikta i jedne evropske neodlučnosti u svakom pogledu koja se iskazuje u Mostaru“, naglasio je Efendić.

Vršilac dužnosti predsjednika SBiH je pohvalio rad Vijeća stranke Brčko distrikta, kao jedan od najboljih u državi, istaknuvši da je kvalitetan rad na terenu vidljiv i kroz ostvarena dva zastupnička mandata u Skupštini Distrikta.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je danas u Brčkom održala i sjednicu Predsjedništva. Cilj je ojačati Stranku u cijeloj Bosni i Hercegovini, koristeći se i primjerom Distrikta, i to će biti jedan od naših prioriteta“, naglasio je Efendić.

--