More

  “Selam alejkum. Ti si glavni krivac za sve što se desilo…”: Prepiska između Elmedina Konakovića i Rifata Hozanovića nakon formiranja Federalne vlade

  - Advertisement -

  Nakon sedam turbulentnih mjeseci od izbora, Federacija BiH je dobila novu vladu. Cijeli proces formiranja vlasti je više zapinjao nego tekao, palo je mnogo teških riječi, da bi zatim sve bilo “presječeno” od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta koji je čak suspendirao Ustav na 24 sata, da bi se, kako-tako, implementirali izbori od 2. Oktobra, piše Slobodna Bosna.

  Na kraju je ipak bilo onako kako su stranke “sarajevske trojke” od početka zamišljale. Lista ministara bez potpisa Refika Lende je došla pred zastupnike Zastupničkog doma PFBiH, a ono što svakako nisu zamišljali jeste da će na jedvite jade uspjeti skupiti većinu koja će podržati novu vladu.

  Dakle, voljom samo 51 zastupnika Federacija BiH je u petak, 28. aprila, dobila novu izvršnu vlasti.

  Zbog toga su glave još usijane, telefoni učestalo zvone, a jedna od prepiski došla je i do našeg portala, a vodili su je lider NiP-a Elmedin Konaković i Rifat Hozanović, kojeg domaći mediji često oslovljavaju kao sivu eminenciju NES-a.

  Naravno, razlog prepiske je izlazak NES-a i SBiH u fotofinišu iz koalicije koja se postupno smanjivala još od izbora, i koja je na kraju uspjela formirati federalnu vlast zahvaljujući prirodanim “rukama” nekoliko bošnjačkih zastupnika neriješenog stranačkog statusa i nekoliko hrvatskih zastupnika na koje se ranije nije računalo.

  Selam alejkum. Ti si glavni krivac za sve što se desilo. Tvoje podmetanje i spletkarenje nije dobro završilo, tako obično i biva. Žao mi je Ogreševića, al’ tek sam na kraju shvatio da se on ne pita ništa.

  Baš si me razočarao kao čovjek, nisi tako na početku izgledao”, napisao je vidno ljutiti Konaković u poruci Hozanoviću do koje je došao naš portal.

  Odgovor Hozanovića je bio nešto duži i nadahnutiji u vjerskom smislu, što i pristaje uz njegov imidž koji gradi u javnosti.

  “Alejkumu selam Dino.

  Kur’ansko pravilo: “A, spletke će pogoditi upravo one koji se njima služe”.

  Kad bih ja bio tako zaljubljen u dunjalučke moći i funkcije vjerovatno bih zanemario i ovo pravilo i život po njemu ali, moj Konakoviću, iza mene su već decenije rada i truda za sigurnom opskrbom za oba svijeta i zato na ove tvoje klevete za podmetanja i spletkarenje mogu se samo mirno nasmiješiti.

  Možda bih se mogao i nasmijati da mi nije žalosno gledati kako mi braću Bošnjake, nakon stišavanja euforije, hvataju muka i panika zbog izdaje pa mi odjednom pišu ovakve i slične poruke.

  Da, tuga je i nesreća ovo što ste uradili i sebi i nama i nažalost, vrijeme će tek pokazati ko je pričao priče i spletkario, a ko iskreno brinuo za ovu zemlju i njenu budućnost.

  Ja sam, kako veliš, razočarao tebe ali ti si Dino razočarao cijeli svoj narod. Pisanje literarnih sastava na društvenim mrežama i po porukama nisu ni rad, ni država, ni rezultat koji se daje domovini i narodu. Uvjerićeš se brzo u to, a do tada, budi slobodan staviti još kakvih epiteta i kleveta uz moje ime jer na poravnavanju na Sudnjem danu, kao što znaš, sve ide u korist onog čija djela i namjere su bili čisti. U ovom slučaju, već i na dunjaluku se vidi ko je na funkciji i kako je do nje došao, a ko nikad za funkcijom nije ni posegnuo.

  Sve se vidi, moj Dino i sve bilježe naši čuvari”, napisao je u odgovoru Hozanović.

  Slobodna Bosna//Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty eight − = 84