Šef Delegacije i specijalni predstavnik Evropske unije Johann Sattler posjetio STUDEN Holding u Brčkom

Brčko, 13.12.2019 – Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler posjetio je Agroindustrijski kompleks STUDEN Holdinga u Brčkom. Tokom posjete ambasador Sattler obišao je proizvodne pogone fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL, STUDEN-AGRANA Rafineriju šećera i proizvodnju brčanske kafe MINGOS.

„Svaka posjeta Agroindustrijskom kompleksu STUDEN Holdinga je značajna potvrda da Brčko ima ozbiljne kompanije koje pozitivno utiču na privredu i brendiranje Brčko distrikta“ rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga.

Prilikom posjete STUDEN Holdingu razgovaralo se o ekonomskim temama u Bosni i Hercegovini, privrednom ambijentu u Brčko distriktu, te daljim ulaganjima. Jedna od tema sastanka bila je i nedavno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Vlade Brčko distrikta i STUDEN Grupe, što je prvi preduslov za realizaciju predstavljenih poslovnih investicija u Brčkom.  Posebno je predstavljena i posljednja akvizicija BIMAL Grupe čime je BIMAL preuzeo fabriku jestivog ulja NOVO SUNCE u Somboru.

„STUDEN Holding svoje visokokvalitetne proizvodne tradicionalno izvozi u zemlje Evropske unije, a sa svojim partnerima iz Austrije, gdje je i sjedište STUDEN Grupe, Ujedinjenom industrijom ulja VFI i AGRANA Grupom, zajedno radimo na rastu našeg poslovanja“ izjavila je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga.

Ova posjeta podstakla je razgovor i o drugim temama koje su od značaja za privredni razvoj, a posebno infrastrukturu koje je neophodna za nesmetano kretanje roba. Šefa Delegacije EU i specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johanna Sattlera ugostili su direktor Korporativnih komunikacija Holdinga gđa Nataša Pucar i izvršni direktor za ekonomska pitanja kompanije BIMAL g. Ševal Suljkanović.

Autor: STUDEN Holding
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

three × = 6