Šef brčanske Policije uputio apel građanima

Foto: Vlada BDBiH

Šef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Goran Pisić na današnjoj konferenciji za medije ispred brčanske Gradske vijećnice javnosti je predstavio ukupan broj zaprimljenih prijava vezanih za situaciju oko korona virusa.

“Na dan 24. i 25.3. ukupan broj zaprimljenih prijava u vezi korona virusa je 43, asistirali smo Inspektoratu prilikom uručenja 37 rješenja o izolaciji. Izvršili smo kontrolu 129 izdatih rješenja, a utvrđeno je da rješenja poštuje 126 lica. Za tri lica upućene su informacije Inspektoratu na procesuiranje. Na 158 objekata izvršena je kontrola radnog vremena i izdat je jedan prekršajni nalog zbog prekoračenja radnog vremena. Zbog nepoštivanja Naredbe o zabrani kretanja tri ili više lica podnijete su prijave. Deset lica nije poštovalo policijski sat, a lišena su slobode dva lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, naveo je on.

Apel građanima

Šef Policije je uputio apel građanima da ne pišu negativne komentare na društvenim mrežama koje se odnose na medicinsko osoblje, timove, policijske službenike, radnike Javne sigurnosti, Crvenog krsta i Inspektorata.

“U zadnja 24 sata primijetili smo da preko društvenih mreža građani snimaju naše medicinsko osoblje i timove koji izlaze na teren i s veoma negativnog aspekta komentarišu iste. Ti timovi i po 20 sati na dan dnevno rade i izloženi su u prvom redu i ne zaslužuju takav tretman od strane pojedinaca”, naglasio je Pisić.

Novinar: Adis Mujdanović
Video

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

seventy two − = sixty seven