Šef brčanske Policije: Preko Interpola protiv negativnih komentatora

Šef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Goran Pisić na današnjoj konferenciji za medije u brčanskoj Gradskoj vijećnici, odgovarajući na pitanje novinara Otiska da ovom informativnom portalu stižu dojave da se osobe koje bi trebale biti u izolaciji slobodno kreću, rekao je da im je poznato da komentare piše veliki dio osoba iz Iraka, Austrije, Njemačke, Amerike i Australije.

“Policija je putem Interpola uputila zahtjev i prema takvima koji negativno komentarišu sigurno ćemo preduzeti sve mjere i radnje u cilju njihovog sankcionisanja”, otkrio je on.

Većina poštuje mjeru izolacije

Naveo je da 95% osoba u BDBiH poštuje mjeru izolacije, za razliku od drugih dijelova BiH gdje je to, kako je on istakao, katastrofalno.

“Protiv onih koji krše ovu mjeru išli smo sa prekršajnim prijavama, a krenuli smo i sa krivičnim. Obezbijedili smo svoje kapacitete da u pritvoru možemo da držimo i oboljele od korona virusa”, naglasio je on i pozvao još jednom građane da sva kršenja mjere izolacije prijave na broj telefona 122.

Novinar: Adis Mujdanović
Videoreporter: Kristian Bilić
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

two × = twelve