More

  ‘Sedmica sudske nagodbe’ od 20. do 31. maja u Osnovnom sudu Brčko distrikta

  Cilj organizovanja „Sedmice sudske nagodbe“ jeste rješavanje što je moguće većeg broja predmeta mirnim putem, u skraćenom postupku, koji je ekonomičniji i dosta brži za stranke u sporu.

  Na inicijativu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH trinaesta po redu „Sedmica sudske nagodbe“ u Osnovnom sudu Brčko distrikta bit će provedena od 20. do 31. maja, potvrdio je predsjednik Osnovnog suda Brčko distrikta  Dragan Tomaš.

  – Na ovaj način se želi izvršiti pozitivan uticaj na efikasnost sudskih postupaka, te promjenu pristupa suda i stranaka rješavanju sporova, gdje se kao prioritet postavlja brzo i efikasno rješavanje, s akcentom na zadovoljstva stranaka na ishod spora i uslugu suda – zaključio je Tomaš.

  Pozvao je sve zainteresovane strane da iskoriste prednosti mirnog rješavanja sporova rekavši da broj predmeta koji su rješeni tokom „Sedmice sudske nagodbe“ iz godine u godinu raste.

  Tomaš je napomenuo da stranke ukoliko se odluče da tokom „Sedmice sudske nagodbe“ realizuju svoj spor mogu istinski sami da odlučuju o sudbini spora.

  (FENA)

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ four = 1