SDS Brčko: Obezbijediti neprekidno snimanje biračkih mjesta tokom glasanja i brojanja glasova

  Foto: BDC TV - Arhiva

  Korijen svih oblika korupcije je u izborima.

  Ako se dozvoli da korumpirane stranke i pojedinci kupe i pokradu glasove na izborima logično je da će kada postanu poslanici željeti po svaku cijenu da povrate “uloženi” novac a to mogu jedino preko ulaska u vlast po svaku cijenu.

  Takvi koalicije i vlast prave sa svojim istomišljenicima bez obzira na nacionalnost i političke stavove, a najžešće se bore da dio vlasti nikako ne budu oni kojima krađa narodnih para nije cilj.

  Njih i ako slučajno uđu u vlast izbacuju prvom prilikom jer vrijeme do sledećih izbora brzo protekne.

  Za to vrijeme narod sve teže i teže preživljava i spas traži u bijegu iz ovakvog okruženja koje im za budućnost garantuje samo otplatu tuđih kredita.

  SDS upućuje javni poziv svim političkim strankama u Brčko distriktu i supervizoru za Brčko da ukoliko žele stvarnu borbu protiv korupcije da odmah bez odlaganja preduzmu sve potrebne radnje na izmjeni i dopuni zakona kojim bi se obezbijedilo neprekidno snimanje biračkih mjesta tokom glasanja i brojanja glasova i znatno postrožile kazne za pojedince i političke subjekte koji učestvuju u kupovini glasova i drugim oblicima izborne krađe.

  Samo takav početak će obezbjediti otklon nove vlasti od korupcije.

  Autor: Srpska demokratska stranka Brčko