SDP Brčko: U nedjelju susret sa Denisom Bećirovićem

  SDP poziva sve građane da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i ujedno koriste priliku da ih upoznaju sa pismom koje je prof. dr Denis Bećirović uputio građanima Bosne i Hercegovine...

  [Ustupljeno Otisku/Promo]

  Organizacija SDP BiH Brčko distrikt BiH obavještava građane Brčko distrikta BiH da će u nedjelju, 02.09.2018. godine, u velikoj sali Doma kulture biti upriličen susret sa prof. dr Denisom Bećirovićem. Tom prilikom bit će promovisana i knjiga „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“, čiji je autor prof. dr Denis Bećirović.

  SDP poziva sve građane da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i ujedno koriste priliku da ih upoznaju sa pismom koje je prof. dr Denis Bećirović uputio građanima Bosne i Hercegovine:

  • Dragi prijatelji,

  Prije svega, želim da vam zahvalim na podršci, radu i istrajnosti. Želim da vam se zahvalim na strpljenju i kontinuiranoj borbi za demokratsku i pravednu Bosnu i Hercegovinu. Bila mi je izuzetna čast zastupati i braniti interese naše države Bosne i Hercegovine i svih dobronamjernih građana u našoj domovini.

  Hvala vam na brojnim novim idejama, sugestijama, ali i kritikama. Pozitivne kritike su korisnije od pohvala jer čovjeka usmjeravaju da ispravlja greške.

  U zalaganju za evropsku i nedjeljivu državu Bosnu i Hercegovinu nerijetko sam bio izložen brutalnim napadima, prijetnjama i klevetama. Orkestrirane neistine i napade očekujem posebno u naredna dva mjeseca. Međutim, one me nikada nisu i neće zaustaviti u borbi za pravednu državu ravnopravnih građana i naroda. Nikada!

  Ovo pišem zato što je naš posao da još više podižemo ljestvicu, da se ponašamo mnogo odgovornije nego što su se ponašali svi drugi, čak odgovornije nego što smo se i sami ponašali. Važno je da se preispitujemo, da budemo samokritični, da uvijek saslušamo dobar savjet i da se korigiramo, jer samo tako možemo da napredujemo.

  Na predstojećim Općim izborima, zakazanim za 7. oktobar 2018. godine kandidiran sam za člana Predsjedništva BiH. Do sada me je otvoreno podržalo sedam političkih stranaka, desetine političkih stranaka iz Evropske unije, veliki broj nevladinih organizacija, udruženja… Ponosan sam na to ali, ipak, za mene je najvažnija podrška građana Bosne i Hercegovine jer sam obećao da ću polagati račun građanima i raditi za svakog građanina naše domovine.

  U oktobru nećemo birati samo vlast, nego po svemu sudeći odlučivat ćemo o sudbini naše domovine. Sada je svima jasno da je najvažnije da se držimo zajedno, i da volimo svoju državu, jer samo tako možemo da pobijedimo.

  Vjerujem u našu pobjedu.

  Sada, više nego ikada, koliko god je teško, vjerujem da država Bosna i Hercegovina ima budućnost.

  Ona je u rukama svakog od nas.

  Želim vam svako dobro i poručujem vam da, dok ima ljudi poput vas, država Bosna i Hercegovina ima sigurnu budućnost.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  7 × = twenty eight