More

  SDP Brčko: Kolobara potvrdila opredijeljenost i podršku!

  Danas, 18. 11. 2019. godine, u prostorijama Mjesne zajednice Kolobara održan je sastanak članova i simpatizera Osnovne organizacije SDP BiH Kolobara. Za novog predsjednika Osnovne organizacije SDP BiH Kolobara izabran je Edib Pitić, a za članove predsjedništva Jasmin Kurtović, Esad Hadžimuhamedović, Faruk Pitić, Šefika Osmanović i Goran Sapardić. Sastanku su prisustvovali i predsjednik SDP BiH Brčko distrikta BiH Esad Atić, potpredsjednici Milanka Čaber, Branka Đurić i Egrin Huseinović, članovi Izet Banda i Šejla Mulaomerović i sekretar SDP BiH Brčko distrikta BiH Mirza Karahmetović.

  U uvodnom izlaganju potpredsjednik Odbora organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH Egrin Huseinović upoznao je prisutne da se, nakon izbora OBD SDP BiH, zatim predsjednika i predsjedništva OBD SDP BiH, organiziraju izbori i biraju rukovodstva u osnovnim organizacijama, te da su članovi Osnovne organizacije SDP BiH Kolobara, kao i više puta do sada, pokazali punu spremnost i preuzeli odgovornost prilikom organiziranja ovog sastanka.

  Predsjednik OBD SDP BiH Esad Atić naglasio je da predstoji velika borba i da je formula zajedničkog uspjeha samo jedinstven, složan i snažan SDP. On je posebno naglasio da u Kolobari uvijek postoji jezgro SDP-a kojeg čine provjereni i vjerni članovi i simpatizeri, što obećava dobar rad na terenu i jačanje SDP-a.

  Budući rad usmjeren je na direktan kontakt sa svim članovima, simpatizerima i građanima kako bi se blagovremeno i istinito informirali o stanju u našoj partiji, Brčko distriktu BiH i dešavanjima na državnom nivou. Brčanski SDP, s obzirom na poseban položaj Distrikta u BiH i specifična društveno-politička kretanja, ima veliku slobodu djelovanja u cilju vlastitog jačanja i učestvovanja u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Distrikta, jer se samo na takav način mogu realizirati naši ciljevi, istakao je Atić. On je još naglasio da članovi sadašnje vlasti raspolažu izuzetno velikim budžetom, imaju pravnu mogućnost brzog donošenja odluka i pravnih propisa kojima se može poboljšati socijalno-ekonomska situacija u Distriktu, ali to ne čine, nego, preko raznih nevladinih organizacija i udruženja građana, novac preusmjeravaju za vlastite potrebe.

  Fadil Pitić, poznati brčanski liječnik, predložio je da on, zajedno sa svojim kolegama, pokrene aktivnosti savjetovanja građana Distrikta o tome kako riješiti konkretne probleme prilikom ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu, s obzirom na sadašnju situaciju u zdravstvu i nezavidan položaj pacijenata. Ideja je bezrezervno podržana i SDP će pružiti svu moguću podršku u cilju njene realizacije, kao i drugih inicijativa kojima se nastoji pomoći i poboljšati položaj građana. Za sve aktivnosti prostorije SDP-a su uvijek otvorene.

  Član Predsjedništva OBD SDP BiH Izet Banda naglasio je netransparentno trošenje budžetskih sredstava od strane vladajućih stranaka i nebriga o socijalnom statusu građana Distrikta. U svome obraćanju poručio je članovima i simpatizerima da SDP-ovci moraju biti jedinstveni, pomagati jedni drugima i da rezultat neće izostati.

  Autor: SDP Brčko (18.11.2019)
  Izvor: Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  three + = six

  Čitano

  Povezani članci