More

  SDA SBB-u: Prestanite sa opstrukcijama ili se povucite

  "Još jedanput pozivamo Radončića i SBB da prestanu sa opstrukcijama i da se ozbiljno i odgovorno odnose prema postojećoj koaliciji ili da je napuste tako što će povući sve svoje kadrove sa svih funkcija u BiH i omogućiti formiranje nove koalicije", saopćila je SDA.

  Jučerašnje odlaganje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH je jasno pokazalo šta su stvarne namjere Fahrudina Radončića i SBB-a, saopćila je Služba za odnose sa javnošću SDA.

  Održavanje sjednice federalnog Parlamenta na kojoj su se trebala razmatrati važna pitanja za ekonomski razvoj BiH, rješavanje vodosnadbijevanja Sarajeva i Visokog, od strane zastupnika SBB-a uslovljeno je zahtjevom za promjenu Upravnog odbora Federalne televizije i sastava Nezavisnog odbora policijske strukture, stoji u saopćenju.

  – Dok se u javnosti pokušava istovremeno predstaviti kao opozicija i kritičar postojeće vlasti u kojoj i sam učestvuje, u stvarnosti Radončić pokušava da ovlada bitnim polugama vlasti u BiH. Nakon što je sa SNSD-om i HDZ-om pokušao uspostaviti kontrolu nad Visokim sudskim i tužilačkim vijećem dijeleći funkcije članovima porodica istaknutih nosilaca pravosudnih funkcija, zajedno sa istim partnerima je pokušao izvršiti udar na Obavještajno-sigurnosnu agenciju što je ovih dana raskrinkano – navodi se u saopćenju.

  Kako se navodi, jučerašnje ponašanje na Predstavničkom domu FBiH “pokazuje da mu je namjera da ultimatumima i blokadama pod političku kontrolu stavi Javni servis i policijsku strukturu FBiH”.

  – Ništa mu ne znači to što će blokadom Parlamenta FBiH ostati neriješena pitanja vodosnadbijevanja, naknada za paraplegičare i borce, penzioni Zakon i brojna druga pitanja. Podsjećamo javnost koliku opasnost sa sobom nosi nekontrolisana moć kojoj teži Radončić. U ranijem mandatu ministra sugurnosti Radončić je pokazao šta je sve spreman učiniti kada ima vlast bez kontrole. Nikada ne treba zaboraviti da je za vrijeme njegovog mandata bila moguća anarhija u kojoj se atakovalo na policiju, rušile državne institucije, bez ikakve odgovornosti zapaljena zgrada Predsjedništva BiH, ugrožena stabilnost institucija i sigurnost društva u cjelini. Još jedanput pozivamo Radončića i SBB da prestanu sa opstrukcijama i da se ozbiljno i odgovorno odnose prema postojećoj koaliciji ili da je napuste tako što će povući sve svoje kadrove sa svih funkcija u BiH i omogućiti formiranje nove koalicije – saopćila je SDA.

  SourceN1

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  three × = three