More

  SDA pozvala Schmidta da poništi i druge antidejtonske odluke NSRS-a

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Stranka demokratske akcije pozdravlja odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta da obustavi primjenu neustavnog Zakona o nepokretnoj imovini, koji je usvojila Narodna skupština RS-a, saopćeno je iz SDA.

  – Pozivamo visokog predstavnika da u skladu sa svojim mandatom na isti način postupi sa svim zakonima i odlukama koje nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom, a koje je u proteklom periodu donijela Narodna skupština RS-a. Titular nepokretne imovine može biti jedino država Bosna i Hercegovina, a ne njeni entiteti. Isključivu nadležnost u donošenju zakona kojim bi se regulisala ta oblast ima Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine.

  Još jednom pozivamo vlast entiteta RS da prestanu sa neustavnim i nezakonitim aktivnostima kojima se podriva ustavnopravni poredak, ali i mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini – poručuju iz SDA.

  Odluka visokog predstavnika koju je donio danas već je stupila na snagu.

  – Obustavio sam primjenu zakona do ocjene Ustavnog suda kako bi se izbjegle negativne pravne reperkusije za građane i potencijalne strane investitore. Danas proširujem i zabranu raspolaganja državnom imovinom kako bi je uskladio s odlukama Ustavnog suda. Ovom odlukom jasno se daje do znanja da samo država Bosna i Hercegovina može raspolagati državnom imovinom odnosno uređivati vlasništvo – rekao je Schmidt.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  four × 6 =