Scanlan: Vlasti Brčko distrikta napravile važne korake u stvaranju bolje budućnosti

Supervizor za BDBiH Michael Scanlan (Foto: Arhiva)

Autor: Kancelarija visokog predstavnika (OHR)

U proteklih deset dana, Skupština i Vlada Brčko distrikta poduzeli su značajne korake u pravcu kreiranja boljeg okruženja za građane i za poslovne subjekte u Distriktu, izjavio je danas prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Michael Scanlan.

Supervizor je pozdravio usvajanje novog Zakona o budžetu u prvom čitanju, te odluku Skupštine da unaprijedi zakon o udruženjima i fondacijama. “Fiskalna disciplina, transparentnost i odgovorno trošenje javnog novca za dobrobit zajednice od ključne su važnosti za osiguranje dobre uprave, razvoj infrastrukture, te rast privatnog sektora u Distriktu”, rekao je supervizor.

Scanlan je također pohvalio podršku Skupštine za inicijativu u sektoru javno-privatnog partnerstva koju je pokrenula Vlada sa grupacijom „Studen & Co Holding GmbH“. Cilj ove inicijative je da poboljša sveukupno poslovno okruženje kako bi se promovirao rast lokalnih privrednih subjekata i privukle strane investicije, a sve to će doprinijeti otvaranju dobro plaćenih radnih mjesta.

„Pozdravljam ove inicijalne korake, te se nadam da će se ove inicijative realizirati do kraja, tako da Brčko distrikt može ostvariti svoj potencijal kao raznolika, dinamična i prosperitetna sredina“, zaključio je supervizor za Brčko.

Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

× six = twenty four