More

  SBiH predložio kandidate za ministre u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Stranka za Bosnu i Hercegovinu održala je 17. redovnu sjednicu Predsjedništva na kojoj su razmatrana aktuelna politička pitanja.

  Jedan od zaključaka je da bi potencijalno nametanje nove odluke visokog predstavnika u BiH prema kojoj bi uspostava vlasti u Federaciji BiH ovisila od skupština kantona neprihvatljiva za Stranku za BiH. Time bi se, smatraju, imenovanje Vlade FBiH prepustilo volji zastupnika određenih kantona, što dovodi pod upitnik smisao postojanja entitetskog nivoa vlasti.

  – Kantoni su već predstavljeni u domovima naroda pa bi takva eventualna odluka još više zabetonirala etničku segregaciju koja je protivna evropskim vrijednostima. Dio zaključka je da je i sadašnji sistem dao preveliku moć domovima naroda, tj. kantonima, što je potrebno pojednostaviti kako bi se približili principima istinske demokratije – saopćeno je iz SBiH.

  Imenovano je i Povjereništvo Stranke za BiH u Živinicama od 15 članova, a na čelu se nalazi Krivalić Elmir, nakon što stari saziv nije konsultovao Predsjedništvo SBiH oko ulaska u koalicione odnose sa drugim političkim subjektima.

  Došlo je do promjene i u sastavu Predsjedništva Stranke gdje su novi članovi dr. Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović i Nedžad Mahmutović.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  36 ÷ = six